Προσοχή: Αν έχεις αυτόν τον κωδικό άλλαξέ τον αμέσως!

Εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν εύκολους κωδικούς πρόσβασης ακόμα και για «ευαίσθητους» λογαριασμούς, σύμφωνα με νέα έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας.

Η ανάλυση έγινε από τον κυβερνητικό οργανισμό της Βρετανίας, National Cyber Security Centre. Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν ο κωδικός «123456» είναι αυτός που χρησιμοποιείται περισσότερο σε όλο τον πλανήτη.

Στόχος της μελέτης είναι να βοηθήσει να αποκαλυφθούν τα «κενά» στις γνώσεις περί Διαδικτύου, που μπορούν να εκθέσουν σε διάφορους κινδύνους τους χρήστες. Ο οργανισμός τονίζει πως ο πιο ασφαλής κωδικός είναι ο συνδυασμός τριών λέξεων που δεν θα ξεχάσεις ποτέ.

Μάλιστα ο κωδικός «123456» φαίνεται πως χρησιμοποιείται από περισσότερους από 23 εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο. Αμέσως μετά ακολουθεί το «123456789», ενώ μεταξύ των πέντε συχνότερων είναι επίσης τα «qwerty», «password» και «1111111», όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του BBC.

Όσον αφορά στα ονόματα που χρησιμοποιούνται ως κωδικοί, πρώτο έρχεται το «Ashley», ενώ ακολουθούν τα «Michael», «Daniel», «Jessica» και «Charlie». Μεταξύ των διασημότερων κωδικών που αφορούν το ποδόσφαιρο, δημοφιλέστερο password ήταν το «Liverpool» και μετά το «Chelsea».

«Κανείς δεν πρέπει να προστατεύει ευαίσθητες πληροφορίες με κωδικούς που μπορεί κάποιος να μαντέψει. Όπως για παράδειγμα το όνομά τους, η ποδοσφαιρική ομάδα της περιοχής τους ή το αγαπημένο τους συγκρότημα» αναφέρει ο τεχνικός διευθυντής του National Cyber Security Centre.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

iOS εναντίον Android… Το ντέρμπι των αιωνίων

Του Γιάννη Δημητρίου… iOS εναντίον Android. Μια “μάχη” που μας έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές, χωρίς βέβαια να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος αφού ο καθένας είναι ελεύθερος να επιλέξει ό,τι εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες του (και την τσέπη του φυσικά). Από τις 101 χώρες που καλύπτει η ανάλυση, το Android υπερέχει[…]

Περισσότερα »

Οι Top 10 (μεταξύ άλλων) αναβαθμίσεις για το iOS8

Πρόσφατα ανακοινώθηκε το iOS 8 με αρκετές αναβαθμίσεις σε πολλά σημεία του λειτουργικού συστήματος που θα μας κάνουν την ζωή λίγο πιο εύκολη με τις iOS συσκευές μας. Ας δούμε τις 10 καλύτερες αλλαγές: Quick Reply – Γρήγορη απάντηση στα μηνύματα σας. QuickType – Γρήγορη Πληκτρολόγηση με προτεινόμενες λέξεις. Audio/Video[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *