“Προσπάθεια εξαπάτησης και αποπροσανατολισμού η πρόταση για επιτροπή για τα εξοπλιστικά”

Προσπάθεια εξαπάτησης και αποπροσανατολισμού, διαπιστώνει ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ως τον απώτερο στόχο της συγκυβέρνησης να προτείνει την σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τα εξοπλιστικά προγράμματα, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο, ότι το κόμμα του θα ψηφίσει υπέρ της συγκρότησής της.

Όπως εξήγησε, κατά την συζήτηση στην Ολομέλεια, έχοντας πλήρη συνείδηση, διαχρονικά, της αρνητικής εμπειρίας από τη λειτουργία και τα αποτελέσματα τέτοιων Επιτροπών, «δεν θέλουμε να υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για τις πραγματικές προθέσεις μας, να διερευνώνται διεξοδικά όλες οι υποθέσεις που ενδέχεται να περιέχουν σκοτεινές πλευρές και να δημιουργούν τυχόν υποψίες παράνομων δραστηριοτήτων».

Κυρίως όμως -είπε ο κ. Κουτσούμπας- γιατί θέλουμε και μέσα από την λειτουργία αυτής της Επιτροπής, όπως και σε άλλες υποθέσεις που εξετάστηκαν και αφορούσαν εξοπλιστικά προγράμματα, να αναδειχθεί η ουσία του πολιτικού, κυρίως, προβλήματος και των εκάστοτε επιλογών, που οδηγούν, στα πλαίσια αυτού του σάπιου συστήματος, στην διαφθορά και στην διαπλοκή. «Ζητήματα δυστυχώς που δεν έχουν σταματημό, όσο δεν μπαίνει το μαχαίρι βαθιά στο κόκαλο. Όσο ακολουθούνται ίδιες στρατηγικές επιλογές και πολιτικές, έστω από άλλους διαχειριστές» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας και επισήμανε ότι εάν ο λαός δεν αποφασίσει να πάρει τις τύχες στα χέρια του «και να ξεκουμπιστούν όλοι όσοι υπηρετούν το σύστημα της βαρβαρότητας, της απανθρωπιάς και των αντιλαϊκών μέτρων με μνημόνια ή χωρίς μνημόνια», θα συνεχίσουμε να βλέπουμε το ίδιο έργο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δηλώσεις Αβραμόπουλου στο άτυπο Συμβουλίο ΥΠΕΞ στο Λουξεμβούργο

Την προόδο στη μετεγκατάσταση και επανεγκατάσταση μεταναστών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ατζέντας για την Μετανάστευση, επεσήμανε ο Επίτροπος κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά το πέρας του άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Λουξεμβούργο. Συγκεκριμένα, σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Λουξεμβούργου κ. Jean Asselborn, ο[…]

Περισσότερα »

Βουλή: Αγώνας δρόμου για έγκαιρη ψήφισή του Πολυνομοσχεδίου

Κατατέθηκε την Παρασκευή το πολυνομοσχέδιο με το οποίο ολοκληρώνονται τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της 4ης και τελευταίας αξιολόγησης, στη σκιά της αναβολής της εκταμίευσης της υποδόσης του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ από το ΔΣ του ESM. Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει πληθώρα διατάξεων που πρέπει άμεσα να υλοποιηθούν, όπως έχει συμφωνηθεί με τους[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *