Πρόταση νόμου ΚΟ ΑΝΕΛ για την εξαίρεση της δωροληψίας από το νόμο περί ευθύνης υπουργών

Στη σκιά της υπόθεσης της Novartis και εν αναμονή της συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπήςπου θα διερευνήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες δέκα πολιτικών προσώπων για τα αδικήματα της δωροληψίας-δωροδοκίας και «ξεπλύματος βρώμικου χρήματος», ο Πάνος Καμμένος και η Κοινοβουλευτική του Ομάδα ζητούν να εξαιρεθεί η δωροληψία από το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Με πρόταση νόμου που κατέθεσαν στη Βουλή, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες προτείνουν τα μέλη της κυβέρνησης να μην απαλλάσσονται από την κατηγορία της δωροληψίας και να υπάγονται στην τακτική Δικαιοσύνη, όπως ισχύει για όλους τους Έλληνες πολίτες.

Ειδικότερα προτείνεται τροποποίηση στο νόμο του 2003 που θα προβλέπει ότι «το έγκλημα της δωροληψίας του άρθρου 235 του Π.Κ. τελούμενο από μέλος της κυβέρνησης ή υφυπουργό δεν συγκαταλέγεται σ’ εκείνα που ανάγονται στην άσκηση των καθηκόντων τους».

Η συγκεκριμένη πρόταση αποτελεί σταθερή και επαναλαμβανόμενη θέση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, οποία έχει κατατεθεί και κατά την διαδικασία για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, ενώ όπως υπογραμμίζεται, πάγια θέση του κόμματος είναι η κατάργηση του άρθρου 86 του Συντάγματος περί ποινικής ευθύνης υπουργών και υφυπουργών για ποινικά αδικήματα που έχουν τελέσει κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, ώστε να λογοδοτούν όπως όλοι οι πολίτες στα κοινά δικαστήρια, χωρίς καμία ανάμιξη της Βουλής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Εμβάθυνση των οικονομικών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αίγυπτο”

«Η Ελλάδα θεωρεί την Αίγυπτο παράγοντα κλειδί για τις εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και ευρύτερα του αραβικού κόσμου», σημείωσε ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου στην εθιμοτυπική συνάντηση που είχε με τον πρέσβη της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Φαρίντ Μονίμπ. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ανάληψης των καθηκόντων του[…]

Περισσότερα »

Α. Σαμαράς: Σειρά συναντήσεων με τους νέους υπουργούς

Σειρά συναντήσεων με υπουργούς είχε το απόγευμα της Πέμπτης ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου, στον απόηχο του ανασχηματισμού. Ο Αντώνης Σαμαράς έχει ήδη συναντηθεί με το νέο υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Δένδια, τον νέο υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο και τον υφυπουργό Γιώργο Ντόλιο. Στο Μάξιμου βρίσκεται ο νέος υπουργός Παιδείας Ανδρέας[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *