Πρόταση νόμου ΚΟ ΑΝΕΛ για την εξαίρεση της δωροληψίας από το νόμο περί ευθύνης υπουργών

Στη σκιά της υπόθεσης της Novartis και εν αναμονή της συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπήςπου θα διερευνήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες δέκα πολιτικών προσώπων για τα αδικήματα της δωροληψίας-δωροδοκίας και «ξεπλύματος βρώμικου χρήματος», ο Πάνος Καμμένος και η Κοινοβουλευτική του Ομάδα ζητούν να εξαιρεθεί η δωροληψία από το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Με πρόταση νόμου που κατέθεσαν στη Βουλή, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες προτείνουν τα μέλη της κυβέρνησης να μην απαλλάσσονται από την κατηγορία της δωροληψίας και να υπάγονται στην τακτική Δικαιοσύνη, όπως ισχύει για όλους τους Έλληνες πολίτες.

Ειδικότερα προτείνεται τροποποίηση στο νόμο του 2003 που θα προβλέπει ότι «το έγκλημα της δωροληψίας του άρθρου 235 του Π.Κ. τελούμενο από μέλος της κυβέρνησης ή υφυπουργό δεν συγκαταλέγεται σ’ εκείνα που ανάγονται στην άσκηση των καθηκόντων τους».

Η συγκεκριμένη πρόταση αποτελεί σταθερή και επαναλαμβανόμενη θέση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, οποία έχει κατατεθεί και κατά την διαδικασία για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, ενώ όπως υπογραμμίζεται, πάγια θέση του κόμματος είναι η κατάργηση του άρθρου 86 του Συντάγματος περί ποινικής ευθύνης υπουργών και υφυπουργών για ποινικά αδικήματα που έχουν τελέσει κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, ώστε να λογοδοτούν όπως όλοι οι πολίτες στα κοινά δικαστήρια, χωρίς καμία ανάμιξη της Βουλής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΚΕ : ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική

«Η κυβερνητική σταθερότητα, την οποία επιζητούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, σημαίνει συνέχιση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής, μέσω των μνημονίων διαρκείας που επιβάλλει η ΕΕ και το κεφάλαιο» τονίζει σε σχόλιο το ΚΚΕ αναφορικά με το διακύβευμα των ευρωεκλογών. Όπως σημειώνει το ΚΚΕ, «η κυβερνητική εναλλαγή, την οποία επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ, κινείται[…]

Περισσότερα »

Η αντιστροφή του κλίματος και τα εκλογικά σενάρια

Για την άνοιξη του 2015 μεταφέρονται τα σενάρια των πρόωρων εκλογών και όλα θα κριθούν στην ψηφοφορία για την διαδοχή του Κάρολου Παπούλια. Στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι η συγκεκριμένη βουλή μπορεί να εκλέξει το νέο πολιτειακό άρχοντα, συγκεντρώνοντας τους 180 ψήφους που απαιτούνται στην τρίτη ψηφοφορία και εκτιμούν πως μέχρι[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *