Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών Α΄ βάθμιας εκπαίδευσης

Στην πρόσληψη περίπου 3.750 αναπληρωτών εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης προχώρησε σήμερα, Τρίτη, το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με τις 2.400 προσλήψεις να αφορούν δασκάλους και τις 1.350 νηπιαγωγούς.

Η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου σηματοδοτεί την πρόσληψη αναπληρωτών πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες. Μάλιστα, όπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου, στις 12 Σεπτεμβρίου όλα τα δημοτικά σχολεία της χώρας θα ανοίξουν κανονικά.

Ωστόσο, πιο δύσκολα είναι τα πράγματα στην πρόσληψη αναπληρωτών στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς ο ΑΣΕΠ δεν έχει αποστείλει ακόμα τους κυρωμένους πίνακες. Κατά συνέπεια, η πρόσληψη κάποιων ειδικοτήτων που έχουν οργανική θέση στην δευτεροβάθμια, αλλά προσλαμβάνονται στην πρωτοβάθμια, θα καθυστερήσουν και θα ανακοινωθούν μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των ενστάσεων και κυρωθούν οι σχετικοί πίνακες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στα γραφεία του ΔΟΛ

Η ομάδα «Συντρόφισσες και σύντροφοι από Καταλήψεις» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που σημειώθηκε στα γραφεία του ΔΟΛ το βράδυ της Παρασκευής. Με κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η ομάδα αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι «χτυπάμε και αποκλείουμε με κάθε ευκαιρία τα καθεστωτικά μέσα, όχι λόγω των ιδιαίτερων συμφερόντων που εξυπηρετούν, αλλά[…]

Περισσότερα »

Ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ

Του Χρήστου Παπαδόπουλου… Σε τετράωρη στάση εργασία και συμβολική κατάληψη του κτηρίου της διοίκησης της εταιρίας, προχώρησαν το πρωί της Παρασκευής  οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων οι οποίοι καταγγέλλουν ότι παραμένουν απλήρωτοι για πέμπτο μήνα. Επιπλέον,  την προσεχή Τετάρτη, 15 Ιουνίου, προσανατολίζονται, σε συνεργασία με το ΕΚΘ και με[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *