Πρώτη η Ελλάδα σε τροχαία δυστυχήματα με μοτοσικλέτες

Μία θλιβερή πρωτιά κατέχει η Ελλάδα καθώς  στη χώρα μας σημειώθηκαν τα περισσότερα τροχαία δυστυχήματα με μοτοσικλέτες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δημοσιεύτηκαν την Τρίτη, στην Ελλάδα σημειώνονταν 20 θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους, το 2017, όταν ο μέσος όρος στην ΕΕ ήταν 8 θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους.

Όσον αφορά τους νεκρούς από δυστυχήματα με αυτοκίνητο, το υψηλότερο επίπεδο καταγράφεται στη Βουλγαρία με 64 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκους και το χαμηλότερο στη Μάλτα με 11 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκους.

Στους πεζούς θύματα τροχαίων δυστυχημάτων τη «μαύρη» πρωτιά έχει η Ρουμανία με 37 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκους.

Συνολικά το 2017 οι νεκροί από τροχαία δυστυχήματα στην ΕΕ ανήλθαν 25.000 αριθμός που είναι σταθερός από το 2013.

Τέλος, όσον αφορά τον αριθμό των ποδηλατιστών που σκοτώθηκαν σε τροχαία ως ποσοστό του πληθυσμού, το υψηλότερο επίπεδο βρίσκουμε στη Ρουμανία (10 θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκων) και το χαμηλότερο είναι μηδενικό, και καταγράφεται στην Κύπρο (στοιχεία 2016) και το Λουξεμβούργο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Liberation: Οικονομικό πραξικόπημα η απόφαση της ΕΚΤ

Η Liberation κάνει ειδική αναφορά στη διαδήλωση, το βράδυ της Πέμπτης, στο Σύνταγμα «υποστηρίζοντας αυτή τη φορά την κυβέρνηση απέναντι στην ΕΚΤ, στο όνομα του δημοκρατικού σεβασμού των λαών» Η Ελλάδα, η ΕΚΤ και η Ευρώπη, συνεχίζουν να απασχολούν και σήμερα τον γαλλικό Τύπο και τα μίντια. Παράλληλα, οι Γάλλοι[…]

Περισσότερα »

Δωρεάν νοσηλεία για τους ανασφάλιστους πολίτες

Από τον επόμενο μήνα οι ανασφάλιστοι πολίτες θα μπορούν να νοσηλεύονται δωρεάν στα δημόσια νοσοκομεία, μετά την έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης για την πρόσβαση των ατόμων που δεν έχουν βιβλιάριο υγείας. Η σχετική απόφαση θα υπογραφεί από τον Άδωνη Γεωργιάδη και το Γιάννη Βρούτση. Σύμφωνα με τον κο Γεωργιάδη, βασική[…]

Περισσότερα »

1 comment

  1. Αυτη είναι μια πολύ κακή πρωτιά που κατέχουμε αν και πιστεύω πως αυτό το νούμερο επηρεάζεται καθαρά από τα δυο μεγάλα κέντρα την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη! Ας ελπίσουμε του χρόνου να μην είμαστε καν σε αυτή τη λίστα!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *