Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προβάδισμα τα οικόπεδα ΧΡΩΠΕΙ για το κολυμβητήριο

0 σχόλια ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Ο θρίαμβος των κοριτσιών του Ολυμπιακού στο πόλο που εκφράστηκε με την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου στο Κύπελλο των πρωταθλητριών ομάδων, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα χρόνια, αποτέλεσε το εφαλτήριο για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες κατασκευής κολυμβητηρίου ευρωπαϊκών προδιαγραφών στον Πειραιά.

Όπως έχουμε ξαναγράψει, η δημιουργία κολυμβητηρίου στον Πειραιά είναι μια υπόθεση που πήρε επάνω του ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τις τύχες της πόλης. Όμως το πρόβλημα της έλλειψης κατάλληλου χώρου ,ανέβαλε την κάθε απόφαση.

Ο Δήμος δεν διαθέτει τέτοιες εκτάσεις και το χειρότερο είναι ότι τόσο μεγάλοι ελεύθεροι χώροι δεν υπάρχουν στις περιοχές της πόλης που ενδείκνυνται για κολυμβητήριο.

Με μια έρευνα που είχε γίνει, είχαν προταθεί κάποιοι χώροι που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για το σκοπό αυτό. Ο ένας ήταν ο αύλειος χώρος της πρώην ΣΚΥΠ στην Πειραιώς, ο άλλος η έκταση στο Παλατάκι που τελικά θα γίνει παιδότοπος και τόπος αναψυχής και περιπάτου, ο τρίτος ο περιβάλλον χώρος στο ΣΕΦ και ο τέταρτος τα οικόπεδα της ΧΡΩΠΕΙ που όμως ανήκουν στον Όμιλο Χαραγκιώνη.

Ο χώρος της ΣΚΥΠ απερρίφθη ως ανεπαρκής, δηλαδή ήταν μικρός ως γήπεδο, το Παλατάκι ήδη γίνεται κάτι άλλο και έμειναν μόνο το ΣΕΦ και τα οικόπεδα του Χαραγκιώνη.

Η Περιφέρεια Αττικής δια στόματος Γιώργου Πατούλη, στα συγχαρητήρια που έδωσε στην ομάδα πόλο του Ολυμπιακού ,ξεκαθάρισε ότι το κολυμβητήριο στον Πειραιά γίνεται πλέον πρώτη προτεραιότητα. Στο ίδιο μήκος κύματος και η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου η οποία ήταν για δυο δεκαετίες περίπου μέλος της θριαμβεύτριας ομάδας, που δήλωσε στο Κανάλι Ένα πως αν ο Δήμος βρει χώρο, η Περιφέρεια θα βρει τα κονδύλια για να γίνει το κολυμβητήριο.

Από τους δυο εναπομείναντες χώρους, ο περιβάλλον χώρος του ΣΕΦ φαίνεται να έχει προβλήματα λόγω της εμπλοκής του ΤΑΙΠΕΔ, γεγονός που ενδεχομένως θα καθυστερήσει τις όποιες εξελίξεις.

Έτσι μένει μόνο ο Χώρος των οικοπέδων ΧΡΩΠΕΙ που κι αυτός όμως δεν ανήκει στον Δήμο. Ωστόσο, όπως έχουμε αποκαλύψει κατ´ αποκλειστικότητα εδώ και μια εβδομάδα περίπου, η υπόθεση των οικοπέδων έχει ουσιαστικά τελειώσει υπέρ του Δήμου ,αφού έχει συμφωνηθεί η απαλλοτρίωσή τους από την Δημοτική Αρχή με συγκεκριμένο τίμημα, το οποίο ο Δήμος έχει διασφαλίσει.

Αυτό σημαίνει ότι ο χώρος θα περιέλθει στον Δήμο και κατά συνέπεια θα μπορεί να τον αξιοποιήσει όπως θέλει. Από την στιγμή δε που οι άλλοι χώροι για τον άλφα ή βήτα λόγο έχουν πρόβλημα η μοναδική και πιο ενδεδειγμένη λύση για την δημιουργία του κολυμβητηρίου είναι τα συγκεκριμένα οικόπεδα. Να σημειώσουμε ότι στις αρχές του χρόνου, ο κ. Μώραλης είχε πει πως εξετάζεται και ο χώρος στο Παλατάκι για το κολυμβητήριο.

Από την στιγμή που συναίνεσε στην πρόταση της ΟΛΠ Α.Ε να γίνει ο συγκεκριμένος χώρος κάτι άλλο εκτός κολυμβητηρίου, σημαίνει ότι είχε βρεθεί χώρος γι’ αυτό το έργο. Από τη στιγμή λοιπόν που το ΣΕΦ έχει προβλήματα και τα οικόπεδα της ΧΡΩΠΕΙ με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα περιέλθουν στον Δήμο ,είναι πολύ λογικό να γίνει εκεί, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου το κολυμβητήριο.

Και μάλιστα οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από τον ίδιο το Δήμαρχο πριν το καλοκαίρι, σύμφωνα με κάποιες πηγές που συνήθως έχουν καλή πληροφόρηση. Δεν έχουμε λοιπόν παρά να περιμένουμε. Τα καλύτερα έρχονται….

Νίκος ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ

Σχετικά Αρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες:, ,