Προβλήματα στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ με τον Δήμαρχο Κερατσινίου

Του Νίκου Παρασκευά

Γκρίζα σύννεφα φαίνεται πως δημιουργούνται στις σχέσεις του δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου με τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποπομπή του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Κωνσταντίνου Μελά.

Ο Δήμαρχος από την περασμένη εβδομάδα είχε ζητήσει την παραίτηση του κ. Μελά αλλά εκείνος αρνείτο να το πράξει ισχυριζόμενος ότι κάνει καλά τη δουλειά του και ότι η αιτούμενη αποπομπή του έχει στοιχεία πολιτικής δίωξης. Μετά την άρνησή του να παραιτηθεί ο Δήμαρχος τον απέπεμψε.

Η εξέλιξη αυτή έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στον Δήμο καθώς ο κ. Μελάς είναι στέλεχος της Κουμουνδούρου με σοβαρές προσβάσεις στην ηγεσία και μέχρι τις τελευταίες εθνικές εκλογές ήταν σύμβουλος του υπουργού κ. Χαρίτση.

Να σημειώσουμε ότι ο κ. Βρεττάκος αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές είχε συναντηθεί με τον με τον μέχρι τότε γεν. γραμματέα του Δήμου Νίκαιας Ρέντη κ. Τσεφαλά και θεωρείτο βέβαιο ότι εκείνος θα ήταν ο νέος γεν γραμματέας στο Κερατσίνι. Ωστόσο στη συνέχεια προέκυψε ο κ. Μελάς γεγονός που ερμηνεύτηκε πως έγινε με παρέμβαση της Κουμουνδούρου, η οποία έψαχνε εναγωνίως θέσεις για να καλύψει τα… ορφανά της ,δηλαδή τα στελέχη της που έχασαν τις θέσεις τους με την αλλαγή της κυβέρνησης.

Γι’ αυτό και η αποπομπή του κ. Μελά από τον Δήμαρχο Κερατσινίου Δραπετσώνας προκαλεί απορίες και ερωτηματικά.

Βέβαια το γεγονός δεν μπορεί να ερμηνευθεί ως ρήξη των σχέσεων του Χ. Βρεττάκου με την Κουμουνδούρου, γιατί στον συνδυασμό του Δημαάρχου υπάρχουν δημοτικοί σύμβουλοι και δύο αντιδήμαρχοι που πολιτικά ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο κάποια ρωγμή σίγουρα υπάρχει.

Ήδη ο κ. Μελάς έστειλε αποχαιρετιστήρια επιστολή στους εργαζόμενους του Δήμου γεμάτη αιχμές κατά του Δημάρχου. Διαρρέεται δε ότι ετοιμάζει επιστολή με καταγγελίες κατά του κ. Βρεττάκου για να τη στείλει στο κόμμα.

Από την πλευρά του ο κ. Βρεττάκος παρακολουθεί ψύχραιμα τις εξελίξεις, όπου βρεθεί κι όπου σταθεί λέει ότι πάνω από κόμματα και πρόσωπα είναι ο Δήμος και πως ό,τι έκανε το έκανε για να λειτουργεί καλύτερα ο δημοτικός μηχανισμός.

Η αλήθεια είναι ότι στον ΣΥΡΙΖΑ οι σκληροπυρηνικοί ουδέποτε θεώρησαν τον Χρήστο Βρεττάκο σάρκα εκ της σαρκός τους και μάλιστα στις εκλογές του είχαν βάλει αρκετές …μπανανόφλουδες γιατί τον είχαν …χρεώσει στον Λαφαζάνη, χωρίς να προκύπτει αυτό από κάπου. Παρά όλα αυτά όμως κατάφερε και επανεξελέγη Δήμαρχος και μάλιστα πανηγυρικά δείχνοντας ότι ελάχιστα επηρεάζεται από τις κομματικές ντιρεκτίβες. Ούτως η άλλως όμως η ιστορία μετον κ. Μελά θα έχει …απόνερα. Το αν θα αγγίξουν σε κάποιο βαθμό τον Δήμαρχο όμως, είναι μία άλλη ιστορία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θ. Δρίτσας: Επίσκεψη στην Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία

Την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) επισκέφθηκε ο υποψήφιοςΔήμαρχος Θοδωρής Δρίτσας, συνοδευόμενος από την υποψήφια Δημοτική Σύμβουλο Ελένη Σταματάκη. Ο κ. Δρίτσαςσυζήτησε με τους ναυτικούςγιατα μεγάλα προβλήματα του κλάδου, τα οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν ενταθεί , μετά τις απανωτές νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που πλήττουν τον έλληνα ναυτικό. Ιδιαίτερη[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *