Προϋπολογισμός: Πρωτογενές έλλειμμα 1,45 δισ. ευρώ στο τέλος Μαΐου

Πρωτογενές έλλειμμα 1,45 δισ. ευρώ εμφανίζει σε ταμειακή βάση ο Κρατικός Προϋπολογισμός στο πεντάμηνο Ιανουαριου – Μαΐου. Την ίδια περιοδο πέρυσι ο Προυπολογισμός εμφάνιζε πρωτογενές πλεόνασμα 6,4 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου 2019, το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 2,069 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 1,645 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2018. Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 17,749 δισ. ευρώ, από 17,707 δισ. ευρώ πέρυσι.

Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, αυτές διαμορφώθηκαν σε 21.457 δισ. ευρώ, από 19,515 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου 2018.

Θοδωρής Ασβεστόπουλος

Θοδωρής Ασβεστόπουλος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΣΕΕ: Αιτήσεις ένταξης νέων ανέργων σε επιδοτούμενο έργο

Πρόσκληση ένταξης σε επιδοτούμενο έργο για 500 νέους ανέργους, ηλικίας από 15 έως 29 ετών, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο, απευθύνει το Ινστιτούτο Εργασίας (ΙΝΕ) της ΓΣΕΕ. Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, ως Φορέας της Ένωσης ΕΣΕΕ/ΙΝΕ ΓΣΕΕ/ΕΕΔΕ, στην οποία έχουν εκχωρηθεί αρμοδιότητες της Ειδικής Υπηρεσίας Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών από το ΕΚΤ του υπουργείου Εργασίας,[…]

Περισσότερα »

Το λιμάνι του Πειραιά ελκυστικό “επιχειρηματικό πάρκο”

Της Σταυρούλας Μίντζολη… Ρυθμίσεις για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του συστήματος αλλά και τον εκσυγχρονισμό του κλάδου των επιχιρήσεων, προωθούνται με σχέδιο νόμου, που περιλαμβάνει μια σειρά αλλαγών που έχουν στόχο τη δημιουργία ενός απλούστερου και διευκολυντικού περιβάλλοντος για τις επιχειρήσεις. Οι αλλαγές στοχεύουν κυρίως στην άρση εμποδίων εισόδου στην[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *