Προϋπολογισμός: Πρωτογενές έλλειμμα 1,45 δισ. ευρώ στο τέλος Μαΐου

Πρωτογενές έλλειμμα 1,45 δισ. ευρώ εμφανίζει σε ταμειακή βάση ο Κρατικός Προϋπολογισμός στο πεντάμηνο Ιανουαριου – Μαΐου. Την ίδια περιοδο πέρυσι ο Προυπολογισμός εμφάνιζε πρωτογενές πλεόνασμα 6,4 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου 2019, το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 2,069 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 1,645 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2018. Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 17,749 δισ. ευρώ, από 17,707 δισ. ευρώ πέρυσι.

Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, αυτές διαμορφώθηκαν σε 21.457 δισ. ευρώ, από 19,515 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου 2018.

Θοδωρής Ασβεστόπουλος

Θοδωρής Ασβεστόπουλος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

9 δισ. για νέα και μεταχειρισμένα πλοία από Έλληνες εφοπλιστές

Του Νίκου Μπαρδούνια… Στην πρώτη θέση, διεθνώς,  σε  επενδύσεις   για νεότευκτα  αλλά και  για την αγορά μεταχειρισμένων πλοίων βρέθηκαν οι Έλληνες εφοπλιστές  και το 2017 βάσει των επίσημων

Περισσότερα »

Ολάντ: Δεν γνωρίζω κανένα σενάριο για Grexit

Η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωζώνης, πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη και η θέση της Γαλλίας είναι ότι πρέπει να κάνουμε το παν, και οι δύο πλευρές, ώστε να υπάρχει μια μεγαλύτερη συνοχή στην Ευρωζώνη, τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με σενάρια Grexit, στα οποία αναφέρεται το[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *