Ψηφιακές… δράσεις στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Εκπαιδευτικές δράσεις με αναφορά στις μόνιμες συλλογές και τα έργα της περιοδικής έκθεσης «Οπτική & Υλοποιημένη Πρόσληψη».

Η Δημοτική Πινακοθήκη σχεδίασε και προτείνει τις 3 παρακάτω εκπαιδευτικές δράσεις -τις οποίες έχει αναρτήσει στη Διαδικτυακή Πύλη του Δ. Πειραιά χρησιμοποιώντας τη ψηφιακή τεχνολογία

Επιπλέον δράση στην έκθεση «Οπτική & Υλοποιημένη Πρόσληψη» : τα παιδιά παρατηρούν , μελετούν και δημιουργούν

Με αφορμή την περιοδική έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη με τίτλο «Οπτική & Υλοποιημένη Πρόσληψη» έχει σχεδιαστεί εκπαιδευτική δραστηριότητα με τίτλο ”Συνάντηση με τη Σύγχρονη Τέχνη ” η οποία αναφέρεται στα έργα των 31 καλλιτεχνών που συμμετέχουν: Δημήτρης Αληθεινός, Άγγελος Αντωνόπουλος, Κατερίνα Αποστολίδου, Κώστας Βαρώτσος, Έρση Βενετσάνου, Κώστας Βρούβας, Μανόλης Γιανναδάκης, Δημοσθένης Δαββέτας, Γιάννης Ζιώγας, Δημήτρης Ζουρούδης, Εύη Κυρμακίδου, Παντελής Λαζαρίδης, Μιχάλης Μανουσάκης, Βασίλης Μπαλάσκας, Νίκος Ναυρίδης, Δημήτρης Ξόνογλου, Γιάννης Παπαδόπουλος, Ζήσης Παπαζαχαρίου, Άρτεμις Ποταμιάνου, Άρης Προδρομίδης, Χρίστος Σιμάτος, Άγγελος Σκούρτης, Μάριος Σπηλιόπουλος, Ματίνα Σταυροπούλου, Παναγιώτης Τανιμανίδης, Δημήτρης Ταντανόζης, Νίκος Τρανός, Κωστής, Γιώργος Τσακίρης, Πάνος Χαραλάμπους, Γιώργος Χαρβαλιάς.

Οι καλλιτέχνες χρησιμοποίησαν διάφορα υλικά και πολλούς τρόπους για να εκφραστούν πάνω σε θέματα που τους απασχολούν όπως η έννοια του χώρου και του χρόνου, η ιστορική μνήμη, ο κύκλος της ζωής.

Μέσω της τέχνης τους προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν μικρούς και μεγάλους, να σχολιάσουν και να προτείνουν λύσεις. Στις πλατφόρμες (facebook, Ιστοσελίδα) θα αναρτούμε έργα των παραπάνω καλλιτεχνών και θα δίνουμε το όνομα του καλλιτέχνη και τον τίτλο του έργου, καθώς και το αντίστοιχο εκπαιδευτικό έντυπο στο οποίο βρίσκονται οι πληροφορίες.

Tα παιδιά δημιουργούν το δικό τους έργο

Με βάση τα έργα και τις σχετικές πληροφορίες  οι μαθητές/τριες μόνοι/ες τους ή με τους γονείς ή με τους/τις εκπαιδευτικούς μπορούν να δημιουργήσουν το δικό τους σύγχρονο έργο (ζωγραφική, κατασκευές, φωτογραφία) και να το αποστείλουν (σε ψηφιακή μορφή) στο pinakothiki@piraeus.gov,gr συμπληρώνοντας το ονοματεπώνυμό τους, την τάξη τους και τον τίτλο του έργου τους. Τα έργα θα αναρτηθούν στο facebook της Δ. Πινακοθήκης και στην ιστοσελίδα του Δήμου

Στόχος των συγκεκριμένων δράσεων είναι η μάθηση, η διασκέδαση, ο προβληματισμός και η προτροπή σε μια διαδικασία αλληλεπίδρασης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Nα δίνεις ζωή στα χρόνια σου και όχι χρόνια στη ζωή σου»… Κώστας Βουτσάς!

Του Νίκου Μπουρσινού… Ο τίτλος, είναι μια φράση, που είχε πει ο ίδιος ο Κώστας Βουτσάς και την θυμήθηκε ο υπουργός υγείας, Βασίλης Κικίλιας στο αποχαιρετιστήριο tweet του. Έκανε ένα φσστ-μπόϊνγκ

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *