Ψηφιοποιούν 100 χιλ. 78άρια βινύλια και άλλα ηχητικά ντοκουμέντα

Είναι γεγονός πως το βινύλιο έχει ξανακερδίσει την εκτίμηση των φιλόμουσων.

Οι μαύροι στρογγυλοί δίσκοι κερδίζουν αναγνώριση και για την ποιότητα του ήχου τους και ως αντικείμενα τέχνης. Με όλο και περισσότερους να συρρέουν στα δισκοπωλεία για να αγοράσουν τα καινούργια άλμπουμ σε βινύλιο, το Internet Archive ανασκάπτει και φέρνει στην επιφάνεια παλιούς δίσκους με στόχο να διαφυλάξει, για πρώτη φορά, αυτές τις παλιές ηχογραφήσεις.

Αυτή η μη κερδοσκοπική ψηφιακή βιβλιοθήκη -γιατί περί αυτού πρόκειται- επιθυμεί να προσθέσει LPs στη συλλογή της. Και γι’ αυτόν τον λόγο ξεκίνησε, νωρίτερα φέτος, συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Βοστώνης για να ψηφιοποιήσουν περισσότερα από 100.000 ηχητικά ντοκουμέντα που διαθέτει η βιβλιοθήκη: κυλίνδρους, δίσκους 78 στροφών και LPs.

Προς το παρόν, το πρότζεκτ εστιάζει στα LPs. Στο Unlocked Recordings του Internet Archive, μπορεί ήδη κάποιος να ακούσει 750 άλμπουμ σε LP.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο πρόεδρος του Φυσιολατρικού Ομιλου Πειραιά στο Κανάλι Ένα

Από την Κατερίνα Παπαγεωργίου…Στην εκπομπή “Ταχείας Δράσης” (με την Κατερίνα Παπαγεωργίου, και την συμμετοχή του προέδρου του Καναλιού Ενα, Τάκη Αβραμίδη) όπου κάθε Κυριακή 1-2μμ. φιλοξενούνται σύλλογοι

Περισσότερα »

Σειρά εκδηλώσεων Μουσική και Ποίηση στο μέγαρο Μουσικής

Συνέντευξη στην Αιμιλία Σεληνίδου… Ρωτήσαμε  τον καλλιτεχνικό Διευθυντή του δικτύου δράσης “Music is” και συνθέτη Νίκο Παναγιωτάκη για τον 1ο κύκλο εκδηλώσεων με τίτλο “Μουσική και Ποίηση” Πως έγινε η σύλληψη αυτής της ιδέας? “Η ιδέα γεννήθηκε το 2004, όταν ήμουν καλλιτεχνικός διευθυντής στο μουσικό τμήμα του Δήμου Χαϊδαρίου. Σε συνεργασία[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *