Ημερίδα με θέμα «Ψυχιατρική και Θρησκεία: Συγκλίσεις και Αποκλίσεις»

Ο Κλάδος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας «Ψυχιατρική και Θρησκεία» διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Ψυχιατρική και Θρησκεία: Συγκλίσεις και Αποκλίσεις». Περιλαμβάνονται δυο εκδηλώσεις με δυο στρογγυλά τραπέζια.

Το πρώτο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στο Πολιτιστικό Kέντρο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Μεγάλου Βασιλείου 15, Κεραμεικός, ώρες 11:00-13:00, και θα έχει θέμα «Ψυχιατρική και Θρησκεία: Παρερμηνείες και Αλήθειες».

Ομιλητής θα είναι ο ψυχίατρος και καθηγητής της Θεολογικής Σχολής π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης, ενώ εκτεταμένα σχόλια θα κάνουν ο ψυχίατρος και επιστημονικός συνεργάτης της Ἀ Πανεπιστημιακής Κλινικής, κ. Κανέλλος Κιούλος και η αναπληρώτρια καθηγήτρια της Θεολογικής Σχολής κα Πανωραία Κουφογιάννη.

Η Δεύτερη εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 10 Μαρτίου και ώρες 11:00-13:00, στον ίδιο χώρο, με θέμα: «Αντιθέσεις και Συνθέσεις στην Πρακτική των ιερέων και ψυχιάτρων». Ομιλητής θα είναι ο ψυχίατρος και Γνωσιακός Ψυχοθεραπευτής κ. Στέφανος Κούλης ενώ εκτεταμένα σχόλια θα κάνουν ο αναπληρωτής καθηγητής Παιδοψυχιατρικής κ. Δημήτρης Αναγνωστόπουλος και ο πρωτοπρεσβύτερος π. Χριστόδουλος Μπίθας.

Στόχος του Κλάδου «Ψυχιατρική και Θρησκεία» είναι μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις να συμβάλλει στην καλύτερη ενημέρωση, και δια του διαλόγου που θα αναπτυχθεί, στην καλύτερη επίγνωση των κοινών θεμάτων που αντιμετωπίζουν οι ψυχίατροι με τους ιερείς και πνευματικούς, να διερευνηθούν τα θέματα που βρίσκονται υπό αμφισβήτηση και οδηγούν σε παρερμηνείες εκατέρωθεν.

Η συζήτηση που γίνεται συνήθως μόνο στα επιστημονικά συνέδρια της Εταιρείας μας εδώ και αρκετά χρόνια, θα είναι τώρα ανοιχτή και για το ευρύ κοινό.

Οι εκδηλώσεις είναι υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Aνοικτό το Αστεροσκοπείο Αθηνών για την Aυγουστιάτικη Πανσέληνo

Την Δευτέρα 7 Αυγούστου θα έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε μια ακόμα καλοκαιρινή πανσέληνο. Η ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης έγκειται στο ότι η Σελήνη θα βρεθεί σε μερική έκλειψη, καθώς θα εισέλθει μερικώς στην σκιά της γης και θα σκιαστεί μικρό

Περισσότερα »

«AFTER THE CAMPSITE»… Μια παράσταση βασισμένη σε θεατρικό εργαστήριο νεαρών προσφύγων

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει την παράσταση – project «After the Campsite» σε σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα, που ξεκινάει τον κύκλο παρουσιάσεων της, την Πέμπτη 26 και την Παρασκευή 27

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *