Ημερίδα με θέμα «Ψυχιατρική και Θρησκεία: Συγκλίσεις και Αποκλίσεις»

Ο Κλάδος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας «Ψυχιατρική και Θρησκεία» διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Ψυχιατρική και Θρησκεία: Συγκλίσεις και Αποκλίσεις». Περιλαμβάνονται δυο εκδηλώσεις με δυο στρογγυλά τραπέζια.

Το πρώτο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στο Πολιτιστικό Kέντρο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Μεγάλου Βασιλείου 15, Κεραμεικός, ώρες 11:00-13:00, και θα έχει θέμα «Ψυχιατρική και Θρησκεία: Παρερμηνείες και Αλήθειες».

Ομιλητής θα είναι ο ψυχίατρος και καθηγητής της Θεολογικής Σχολής π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης, ενώ εκτεταμένα σχόλια θα κάνουν ο ψυχίατρος και επιστημονικός συνεργάτης της Ἀ Πανεπιστημιακής Κλινικής, κ. Κανέλλος Κιούλος και η αναπληρώτρια καθηγήτρια της Θεολογικής Σχολής κα Πανωραία Κουφογιάννη.

Η Δεύτερη εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 10 Μαρτίου και ώρες 11:00-13:00, στον ίδιο χώρο, με θέμα: «Αντιθέσεις και Συνθέσεις στην Πρακτική των ιερέων και ψυχιάτρων». Ομιλητής θα είναι ο ψυχίατρος και Γνωσιακός Ψυχοθεραπευτής κ. Στέφανος Κούλης ενώ εκτεταμένα σχόλια θα κάνουν ο αναπληρωτής καθηγητής Παιδοψυχιατρικής κ. Δημήτρης Αναγνωστόπουλος και ο πρωτοπρεσβύτερος π. Χριστόδουλος Μπίθας.

Στόχος του Κλάδου «Ψυχιατρική και Θρησκεία» είναι μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις να συμβάλλει στην καλύτερη ενημέρωση, και δια του διαλόγου που θα αναπτυχθεί, στην καλύτερη επίγνωση των κοινών θεμάτων που αντιμετωπίζουν οι ψυχίατροι με τους ιερείς και πνευματικούς, να διερευνηθούν τα θέματα που βρίσκονται υπό αμφισβήτηση και οδηγούν σε παρερμηνείες εκατέρωθεν.

Η συζήτηση που γίνεται συνήθως μόνο στα επιστημονικά συνέδρια της Εταιρείας μας εδώ και αρκετά χρόνια, θα είναι τώρα ανοιχτή και για το ευρύ κοινό.

Οι εκδηλώσεις είναι υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Ντου Από Παντού»… στο θέατρο Περοκέ

Ο Μάρκος Σεφερλής και οι συνεργάτες του μετά την επιτυχημένη περιοδεία της παράστασης «Αγάπη μόνο» σε Αθήνα, Κύπρο και Θεσσαλονίκη, επέστρεψαν στο Χειμερινό Περοκέ με μια παράσταση που σπάει τα ταμεία στις θεατρικές σκηνές του εξωτερικού, μια θεότρελη Βρετανική κωμωδία για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ένα διαμάντι ανεκτίμητης αξίας. Οκτώ ανίκανοι[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *