ΠτΔ: Να παραμερίσουμε το «εγώ» για να κρατήσουμε την πατρίδα όρθια

Διάγγελμα στον ελληνικό λαό τόσο με αφορμή την 25η Μαρτίου, όσο και για τα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης του κοροναϊού απηύθυνε σήμερα Τρίτη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Η κ. Σακελλαροπούλου υπογράμμισε πως «με την επανάσταση του 1821 ενάντια στον οθωμανικό δεσποτισμό, ο λαός μας διεκδίκησε και κέρδισε οριστικά το δικαίωμα να ορίζει ο ίδιος τη μοίρα του. Ο αγώνας του ’21 και οι θυσίες των προγόνων μας άνοιξαν τον δρόμο για ένα σύγχρονο κράτος, που σήμερα βρίσκεται στον πυρήνα της ενωμένης Ευρώπης και είναι εγγυητής σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια».

Παράλληλα, ξεκαθαρίζοντας πως «δεν θα γίνουν οι καθιερωμένες παρελάσεις» τόνισε πως «παρελαύνουν, όμως, μπροστά μας, και μας κάνουν να νιώθουμε περήφανοι, οι ήρωες της όλο και πιο δύσκολης καθημερινότητας που βιώνει η χώρα». Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΠτΔ αυτοί είναι «οι ένοπλες δυνάμεις που προστατεύουν τα σύνορά μας από την επιθετικότητα της Τουρκίας, τα σώματα ασφαλείας που επαγρυπνούν, οι γιατροί και οι νοσηλευτές, οι άνθρωποι του κρατικού μηχανισμού, οι εργαζόμενοι που καλύπτουν τις καθημερινές μας ανάγκες, όσοι ανώνυμα προσφέρουν χωρίς να προσδοκούν όφελος ή αναγνώριση».

Παράλληλα, εξήρε το ήθος, την αποτελεσματικότητα και την πειθώ του επικεφαλής των αρμόδιων επιστημόνων του Υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα.

«Για να κρατήσουμε την πατρίδα όρθια, καλούμαστε να παραμερίσουμε το »εγώ»»

Στη συνέχεια, αναφερόμενη στα σκληρά μέτρα που αναγκάστηκε να λάβει η κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένης και της απαγόρευσης κυκλοφορίας, είπε πως «η 25η Μαρτίου μας διδάσκει ότι, για να πετύχει μια εθνική προσπάθεια, το “εμείς” πρέπει να μπει πριν από το “εγώ”».

«Όπως τότε, έτσι και σήμερα, για να θωρακίσουμε το “εμείς” και να κρατήσουμε την πατρίδα όρθια, καλούμαστε να παραμερίσουμε το “εγώ”.

Να θυσιάσουμε προσωρινά ατομικές μας ελευθερίες, για να προασπίσουμε το υπέρτατο συλλογικό αγαθό της δημόσιας υγείας» είπε και εξήγησε πως «τα νέα αυστηρά μέτρα που ισχύουν είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και τα περιθώρια περιορισμού των ατομικών ελευθεριών ορίζονται στο Σύνταγμα και στον χάρτη θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είμαι σίγουρη ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών καταλαβαίνει την αναγκαιότητα των μέτρων. Και θα τα τηρήσει σχολαστικά, όσο οδυνηρά κι αν είναι, αφού αποτελούν τον μόνο τρόπο, ώστε να αντιμετωπισθεί η πανδημία».

«Του χρόνου θα γιορτάσουμε με λαμπρότητα τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821»

Επιπλέον, αναφερόμενη στην επόμενη μέρα, είπε πως «η κρίση θα περάσει. Και από την πρώτη στιγμή της επόμενης μέρας, όλοι θα συνδράμουμε σε ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης. Σχέδιο που θα κινητοποιήσει το πολιτικό σύστημα, την κοινωνία των πολιτών και τις παραγωγικές δυνάμεις του ελληνισμού εντός και εκτός συνόρων.

Θα αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα και θα έχει ως αποστολή την επανεκκίνηση της οικονομίας, την επαναφορά του τόπου σε κανονικές συνθήκες λειτουργίας, την ανόρθωση του ηθικού, την απάλυνση των πληγών, τη μείωση των ανισοτήτων».

«Σήμερα, οι Έλληνες δίνουμε ακόμα μια ιστορική μάχη. Δεν είμαστε όμως μόνοι. Είμαι σίγουρη ότι θα νικήσουμε. Και ότι του χρόνου θα γιορτάσουμε με λαμπρότητα τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ξανά στη Βουλή η συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία

Στην Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής επανέρχεται το θέμα της πώλησης πυρομαχικού υλικού στη Σαουδική Αραβία με τα κόμματα να ζητούν την ανάκληση της απόφασης. Το θέμα έθιξε στη σημερινή, κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Επιτροπής, ο Νίκος Φίλης που έχει επιμένει στην ακύρωση της συμφωνίας και για ιδεολογικούς λόγους. Σημειώνει δε, ότι παραβιάζονται διεθνείς[…]

Περισσότερα »

Μετά την παροχολογία, «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε» ο κ. Τσίπρας

«Μόνο ανάσταση νεκρών δεν έχει υποσχεθεί ο κ. Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη, που μετά τη χθεσινή ακατάσχετη παροχολογία, σήμερα ήταν «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε» σχολίασε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη με αφορμή τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Η κ. Βούλτεψη κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι απέφυγε να ξεκαθαρίσει αν[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *