Πυρετώδεις προετοιμασίες για συνέδριο και εκλογές

Έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο θέλουν να είναι στο Κίνημα Αλλαγής, για αυτό και προετοιμάζονται πυρετωδώς για τις εκλογές, ως αυτές να πραγματοποιούνται τον Μάιο. Την ίδια ώρα όμως, δουλεύουν και για την επιτυχία του εκτάκτου συνεδρίου που έχει προκηρυχθεί για τις 30,31 Μαρτίου.

Μιλώντας σε συνεργάτες της η Φώφη Γεννηματά, τονίζει με κάθε ευκαιρία, ότι το συνέδριο του Μαρτίου «πρέπει να είναι ένα συνέδριο εξωστρέφειας που θα δυναμώσει την παράταξη, και όχι επίλυσης παλιότερων λογαριασμών». Η Χαριλάου Τρικούπη στέλνει το μήνυμα ότι δεν θα είναι ένα συνέδριο σύγκρουσης μηχανισμών, αλλά ένταξης και συμμετοχής των δυνάμεων που παραμένουν στο Κίνημα Αλλαγής, και όσων επιθυμούν να συμπορευτούν μαζί του, είτε για πρώτη φορά, είτε παρότι χώρισαν για λίγο οι δρόμοι τους στο παρελθόν.

Πρόκειται αναμφισβήτητα για ένα προσκλητήριο ενότητας της παράταξης, με την Φώφη Γεννηματά να καλεί όλους να δεσμευτούν για την παρουσία όσων έμειναν με προσωπικό κόστος στο κόμμα, στην Κεντρική Επιτροπή που θα εκλεγεί από το συνέδριο. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής εννοεί, εξάλλου, να οδηγήσει το κόμμα στις εκλογές ενωμένο και θέλει το αποφασιστικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση να γίνει στο ΣΕΦ στις 30-31 Μαρτίου. Συνεργάτες της όμως ξεκαθαρίζουν παράλληλα, πως είναι αποφασισμένη να προχωρήσει μπροστά, με όσους θέλουν και μπορούν.

Όσο για τον ‘οδικό χάρτη’ του συνεδρίου, ήδη έχει ‘ανοίξει’ η πλατφόρμα για τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος Αλλαγής που θέλουν να εγγραφούν (έναντι τιμήματος 3 ευρώ) ή να αλλάξουν τυχόν στοιχεία τους (πχ τόπο διαμονής κ.ο.κ.) και θα παραμείνει ανοιχτή ως τις 15 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με την εγκύκλιο που κυκλοφόρησε η Χαριλάου Τρικούπη ενόψει συνεδρίου, εξάλλου, δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι αναγράφονται στο μητρώο μελών του Κινήματος Αλλαγής και όσοι έχουν εγγραφεί ηλεκτρονικά ως τις 15 Φεβρουαρίου και ώρα οκτώ το βράδυ. Αμέσως μετά θα αναδειχθούν οι υποψήφιοι, διαδικασία που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως τις 27 Φεβρουαρίου.

Για του λόγου το αληθές, η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων λήγει τα μεσάνυχτα της 20ηςΦεβρουαρίου, ενώ η προθεσμία απόσυρσης ή παραίτησης από την υποψηφιότητα λήγει στις δώδεκα το μεσημέρι της 22ας Φεβρουαρίου. Η ανακήρυξη των υποψηφίων θα πραγματοποιηθεί από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή το αργότερο ως τα μεσάνυχτα της 27ης Φεβρουαρίου , με στόχο την Κυριακή, 3 Μαρτίου, να γίνει η εκλογή συνέδρων.

Στην Χαριλάου Τρικούπη, όμως, δεν αντιμετωπίζουν το συνέδριο ως κάτι ‘ξεκομμένο’ από την πορεία του κόμματος προς τις εκλογές. Χαρακτηριστικό είναι ότι διαπιστώνοντας κενά στην ενημέρωση του κόσμου από τις πρόσφατες περιοδείες της, η Φώφη Γεννηματά έδωσε σαφείς εντολές προς τους συνεργάτες της σε κλειστή σύσκεψη της Τετάρτης, σύμφωνα με τις οποίες πρέπει να δημιουργηθούν κλιμάκια παντού, ή πάντως κλιμάκια βουλευτών και στελεχών του κόμματος να ταξιδέψουν παντού ανά την Ελλάδα, μεταφέροντας τα μηνύματα του Κινήματος Αλλαγής για όλα τα κεντρικά ζητήματα που αφορούν στην πορεία της χώρας.

Και σε αυτόν τον αγώνα, θέλουν στην πρώτη γραμμή, τα κορυφαία στελέχη του κόμματος. Δεν είναι τυχαίο ότι στενοί συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά, παρά το γεγονός ότι παραδέχονται πως είναι αποκλειστικό της προνόμιο η συγκρότηση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, ενώ παράλληλα αναγνωρίζουν ότι εκείνη είναι η πλέον αρμόδια για τις συζητήσεις με τους κορυφαίους του χώρου, σχετικά με την υποψηφιότητά τους, στέλνουν το μήνυμα ότι στις επαφές τους με την πρόεδρο, άπαντες τίθενται προ των ευθυνών τους.

«Θέλουμε ανθρώπους να δώσουν την μάχη στην πρώτη γραμμή», λένε, στέλνοντας το μήνυμα ότι ουδείς δικαιούται να είναι ‘εξαφανισμένος’ από τις μάχες του κόμματος και να απαιτεί την εκλογή του εκεί που επιθυμεί χωρίς κόπο…
Matrix24.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μητσοτάκης: «Καθαρή έξοδος» δεν υπάρχει με κυβέρνηση Τσίπρα

Η πολιτική του υπερπλεονάσματος έχει προκαλέσει και συνεχίζει να προκαλεί βλάβη στην πραγματική οικονομία, δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι μειώνει τις δυνατότητες ανάπτυξης. «Κλαδεύει το δέντρο πολύ πριν αυτό είναι σε θέση να δώσει καρπούς», πρόσθεσε, μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. «Και όλα αυτά[…]

Περισσότερα »

Υπό πίεση Σαμαράς – Βενιζέλος

Οι απαιτήσεις της τρόικας για δόσεις, δημοσιονομικό, ασφαλιστικό και εργασιακά στο τραπέζι των δύο αρχηγών στις 15:00. Εξέλιξη που πόρρω απέχει από τους σχεδιασμούς και τις εκτιμήσεις του ελληνικού επιτελείου, μόλις πριν από 1,5 μήνα, έχει πλέον λάβει η εκκρεμής διαπραγμάτευση με την τρόικα. Αντί της «πολιτικής παραμέτρου» που ήθελε[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *