“Ανταρσία στο Λιμάνι”: Οι προτάσεις στα μεγάλα προβλήματα του Πειραιά

“Οι μεγάλες εκκρεμότητες της πόλης δεν εξαντλούνται μέσα στα τρία μεγάλα κτίρια του Πειραιά όπως ο Πύργος, το κτίριο της Ραλλείου, η Βίλα Ζαχαρίου που και αυτά είναι ανάμεσα στις εκκρεμότητες της πόλης”, τονίζει με ανακοινωσή του ο Δημοτικός Συνδυασμός “Ανταρσία στο Λιμάνι” ο οποίος προχωρά στην καταγραφή των μεγάλων προβλημάτων του Δήμου προτείνοντας αντίστοιχα λύσεις, συγκεκριμένα:

Το χρέος του Δήμου

Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ενώ το αρχικό χρέος των 83 εκατομμυρίων ευρώ έχει ήδη πληρωθεί, απομένει υπόλοιπο 126 εκατομ. Σύμφωνα με τη ρύθμιση που έκανε η δημαρχία Μώραλη, θα πληρώνουμε ετησίως 7,2 εκατομ, μέχρι το 2051 δηλαδή άλλα 238 εκατομμύρια ευρώ. Εμείς διεκδικούμε και απαιτούμε την οριστική διαγραφή του χρέους του Δήμου, ώστε τα χρήματα αυτά να δοθούν για τις ανάγκες των κατοίκων.

Ο Πύργός στο Λιμάνι

Βλέποντας κανείς αυτό το πολυώροφο τεράστιο κτίριο βλέπει και την εικόνα του Πειραιά. Ένας εγκαταλελειμμένος γίγαντας. Αυτός είναι ο Πειραιάς, όπως ο Πύργος. Ένας γίγαντας που εγκαταλείφτηκε και έχει μετατραπεί σε ερείπιο. Και πως μπορεί να ζωντανέψει αυτός ο γίγαντας; δεν μπορεί να ζωντανέψει με την παραχώρηση του σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Είμαστε κάθετα αντίθετοι με παραχώρηση του Πύργου σε κάποια ιδιωτική εταιρεία. Πρέπει να αξιοποιηθεί και αυτός και τα υπόλοιπα μεγάλα κτίρια με την πρωτοβουλία του λαού. Ο Κόσμος μπορεί να ζωντανέψει αυτόν τον γίγαντα που λέγεται Πειραιάς προς το συμφέρον του.
Γιατί δεν μπορεί να γίνει μελέτη από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου για το τι μπορεί να γίνει στον Πύργο αυτό. Εμείς οι πολιτικοί μπορούμε να βάλουμε κάποιες κατευθύνσεις αλλά το πώς μπορεί να αξιοποιηθεί είναι τεχνικό ζήτημα, υπάρχουν Υπηρεσίες που μπορούν αυτό να το φέρουν σε πέρας.

Τα εγκαταλελειμμένα κτίρια στον Πειραιά

Άλλες μεγάλες εκκρεμότητες είναι τα πολλά εγκαταλελειμμένα κτίρια στην πόλη και ποια ήταν η λύση τους; να τα σκεπάσουμε. Να βάλουμε ένα σεντόνι από πάνω με ζωγραφισμένες πόρτες και παράθυρα και μάλιστα στο παλιό νεοκλασικό στυλ. Ο κ. Μαρινάκης το διαφημίζει στο φυλλάδιο του αυτό ότι τα σκεπάσαμε τα κτίρια, μαζί με άλλα που διαφημίζει ότι “έφτιαξε¨  για τον Πειραιά, όπως παιδικές χαρές, γυμναστήρια, αγάλματα.

Έργα υποδομής

Οι εκκρεμότητες του Πειραιά είναι πολύ σημαντικές και στα έργα υποδομής. Είδαμε στην πρόσφατη νεροποντή ποιο ήταν το αποτέλεσμα και το ζούμε σε κάθε νεροποντή πλημμυρίζουν οι λαϊκές γειτονιές τα Καμίνια η Παλιά Κοκκινιά, το Ν. Φάληρο, το ίδιο το Πασαλιμάνι η βιτρίνα της πόλης.Δεν χρειάζεται τέτοια έργα η πόλη δεν πρέπει να τα διεκδικήσουμε;

Τον Πειραιά το έχουν κυβερνήσει όλοι, όλοι τον έχουν κυβερνήσει, και ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ και η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ επί πολλά χρόνια, δεν είναι υπεύθυνοι για την σημερινή κατάσταση της πόλης; Δεν θα απολογηθεί κανένας  για το συμβαίνει στον Πειραιά και γιατί ο Πειραιάς είναι έτσι όπως είναι; Όλοι είναι άμοιροι ευθυνών και κάθε φορά ξεκινάμε από καινούργια αρχή με διάφορες υποσχέσεις που συνήθως επαναλαμβάνονται κάθε τετραετία;»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δ. Πειραιά: Κλιματιζόμενες αίθουσες εν όψει καύσωνα

Ο Δήμος Πειραιά εν όψει των επικείμενων υψηλών θερμοκρασιών, θα διαθέσει για το κοινό κλιματιζόμενες αίθουσες. Συγκεκριμένα: Το Β1 Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης (Βασ. Γεωργίου Β’ 10 & Βούλγαρη 155) θα λειτουργεί από αύριο Τετάρτη 28 Ιουνίου έως και την Κυριακή 2 Ιουλίου, από τις 8 το πρωί έως τις[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *