“Εντός των Τειχών”… Στον αρχαιολογικό χώρο της Διαμέσου Πύλης του Πειραιά

Η παράσταση “Εντός των Τειχών” πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιουλίου του στον αρχαιολογικό χώρο της Διαμέσου Πύλης του Πειραιά ο οποίος άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του στο κοινό.

Στο κάλεσμα της παράστασης υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση, με αποτέλεσμα το πλήθος των θεατών ακόμη και όρθιοι παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον και καταχειροκρότησαν την παράσταση και την πρωτοβουλία αυτή της ¨Παμπειραϊκής πρωτοβουλίας για την υποστήριξη των προσφύγων και μεταναστών¨, σε συνεργασία με την καλλιτεχνική κολλεκτίβα «κινούμενη άμμος».

Το θέμα της παράστασης ήταν το ολιγαρχικό πραξικόπημα το οποίο έγινε εν μέσω του πελοποννησιακού πολέμου το 411πΧ μετά από τη Σικελική καταστροφή και την ολοσχερή απώλεια των έμψυχων και υλικών δυνάμεων των Αθηναίων.

Οι ολιγαρχικοί διέταξαν την ανέγερση νέου τείχους στην Ηετιώνεια ακτή του Πειραιά, για να λειτουργήσει ως Δούρειος Ιππος και να παραδώσουν την πόλη στους Σπαρτιάτες.

Το τείχος γκρεμίστηκε από τον Δημοκρατικό λαό του Πειραιά μόλις πληροφορήθηκε τα σχέδια τους και η ολιγαρχία κατέρρευσε .Αυτη η άγνωστη ιστορία πιστή στην αφήγηση του Θουκυδίδη με αποσπάσματα από τις τραγωδίες του Ευριπίδη, Ελένη, Εκάβη , Τρωάδες,Κρεσφόντης , παρουσιάστηκε από την ομάδα «κινούμενη άμμος», με πρωτότυπη ζωντανή μουσική και τραγούδια γραμμένα για την παράσταση , με τη συνεργασία της Ενωσης Ποντίων Πειραιά –Δραπετσώνας οι οποίοι χόρεψαν τον Πυρρίχειο στη σκηνή της αναχώρησης της Σικελικής εκστρατείας.

Η ομάδα, ανανέωσε την υπόσχεση της συνέχισης της παράστασης σε άλλους πολιτιστικούς χώρους και εκπαιδευτικά ιδρύματα του Πειραιά. Την παράσταση παρακολούθησαν οι βουλευτές Θ. Δρίτσας, Ν.Κασιμάτη, Ε. Σταματάκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας από το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά

Αφιέρωμα στη μεγάλη ντίβα της όπερας Μαρία Κάλλας διοργανώνει το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά την Παρασκευή στις οκτώ και μισή το βράδυ στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά. Στη συναυλία με τίτλο «Τρεις σοπράνο τραγουδούν για την Κάλλας» θα ακουστούν διάσημες άριες οι οποίες σημαδεύτηκαν από τις μοναδικές ερμηνείες της. Bio Latest[…]

Περισσότερα »

ΚΘΒΕ: Έκθεση κοστουμιών στις βιτρίνες του ΟΤΕ

Κοστούμια από το πλούσιο βεστιάριό του παρουσιάζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος από τις 15 Μαρτίου μέχρι τις 10 Aπριλίου στις βιτρίνες τέχνης του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (Καρόλου Ντηλ 33). Η έκθεση αποτελεί συνέχεια της αντίστοιχης προηγούμενης διοργάνωσης με τίτλο  «Στιγμές δημιουργίας στον χρόνο» που πραγματοποίησε το ΚΘΒΕ στο Αλατζά[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *