“Hμέρες Θάλασσας”: Εκδηλώσεις γεμάτες θάλασσα και Πειραιά

Του Νίκου Παρασκευά

Οι «HΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ» μπορεί να είναι φέτος μικρότερες σε διάρκεια και σε αριθμό εκδηλώσεων θα έχουν όμως το περιεχόμενο, τη λάμψη και την ουσία που είχαν τα πέντε τελευταία χρόνια που τις καθιέρωσαν σαν θεσμό.  

Αυτό δήλωσε ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, αναφερόμενος στη φετινή 6η διοργάνωση ενός θεσμού που προβάλει τον Πειραιά και τον αναδεικνύει στον υπερθετικό βαθμό.

Όπως είπε ο Δήμαρχος, οι φετινές εκδηλώσεις, που θα είναι περίπου 30, θα διαρκέσουν από τις 17 μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου και θα γίνουν με όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία των συμμετεχόντων από τον κορωνοϊό.   Θα υπάρχει δηλαδή συγκεκριμένος αριθμός ατόμων που θα μπορούν να παρακολουθήσουν την κάθε εκδήλωση και αυτοί θα είναι εφοδιασμένοι με μάσκες και αντισηπτικά, ενώ θα τοποθετούνται σε αποστάσεις μεγαλύτερες των 2 μέτρων.  Επίσης, όσοι συμμετέχουν στις διάφορες εκδηλώσεις είτε ως χορευτές είτε ως κολυμβητές είτε ως ποδηλάτες κλπ θα πρέπει να συμπληρώνουν το σχετικό έντυπο, στο οποίο θα βεβαιώνουν ότι δεν έχουν νοσήσει πρόσφατα, δεν έχουν συμπτώματα του κορωνοϊού κλπ.

Στόχος είναι, τόνισε ο Γιάννης Μώραλης, να αποδείξουμε ότι μπορούμε να λειτουργούμε και με τον κορωνοϊό.  Να μην μας κλείσει στο σπίτι ο COVID -19.  Με τα απαραίτητα μέτρα, με σχολαστική προσοχή στην ασφάλεια τη δική μας και των διπλανών μας, μπορούμε και εκδηλώσεις να κάνουμε και αγώνες να διοργανώνουμε.  Οι πανδημίες και οι ιοί δεν θα τελειώσουν εδώ, αλλά θα συνεχιστούν.  Για αυτό πρέπει να μάθουμε να ζούμε και να λειτουργούμε με αυτούς.   Να αποκτήσουμε αίσθημα ευθύνης και προστασίας δικής μας και των συνανθρώπων μας.

Δείτε το πρόγραμμα εδώ…

Να σημειώσουμε ότι οι φετινές εκδηλώσεις έχουν και έναν σημαντικό ανθρώπινο στόχο αλτρουϊσμού και αλληλεγγύης, αφού σε ορισμένες δράσεις τα όποια έσοδα προκύψουν, θα δοθούν στην Εθελοντική Οργάνωση «ΑγκαλιάΖΩ» που στηρίζει τον αγώνα κατά του καρκίνου.

Παρόντες στην συνέντευξη τύπου ήταν η Αντιδήμαρχος Ανδριάννα Ζαρακέλη και ο Πρόεδρος του ΟΠΑΝ Ιωσήφ Βουράκης. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης που είπε ότι στηρίζει με κάθε τρόπο τις «ΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ» και θα συμμετέχει σε αυτές, ενώ παρέστη  και η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Σταυρούλα Αντωνάκου.

 

Το πρόγραμμα των Ημερών Θάλασσας program-2020

 

Βίντεο με ολόκληρη την συνέντευξη Τύπου για τις “Ημέρες Θάλασσας 2020”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δ. Πειραιά: Σε Ξενώνα Αστέγων οι μετανάστες από το Ιράκ

Μετανάστες από το Ιράκ που αποβιβάστηκαν στην Ιεράπετρα από το πλοίο «Baris» και φιλοξενούνται προσωρινά σε αίθουσα του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς επισκέφθηκε τη Τρίτη ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης συνοδευόμενος από την Πρόεδρο της ΚΟ.Δ.Ε.Π. Κορίνα Λαουλάκου. Ο κ. Μώραλης ενημερώθηκε από τον υπεύθυνο του Ερυθρού Σταυρού για την κατάσταση[…]

Περισσότερα »

Οι παραολυμπιονίκες στηρίζουν τον «Ιστιοπλοϊκό Μαραθώνιο» του ΙΟΠ

Γιορτή της ιστιοπλοΐας θα είναι ο «Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος» που θα διεξαχθεί στις 15 Οκτωβρίου, στη θαλάσσια περιοχή του Μικρολίμανου. Ενδιαφέρον για τη διοργάνωση δήλωσαν από την πρώτη στιγμή και οι ιστιοπλόοι μας που συμμετείχαν στους Παραολύμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, οι Βασίλης Χριστοφόρου, Θοδωρής Αλεξάς και Αργύρης Νοτάρογλου. Μάλιστα,[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *