“Η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών ολοένα και μειώνεται”

Τα «συνεχόμενα» χτυπήματα στην ελληνική οικονομία δημιουργούν ένα πολύ ζοφερό περιβάλλον για την επιχειρηματική δραστηριότητα, γεγονός που αποδεικνύεται και από τα χιλιάδες λουκέτα που έχουν μπει σε καταστήματα και επιχειρήσεις κατά την διάρκεια της δεκαετούς οικονομικής κρίσης, την οποία ακολούθησε η υγειονομική, βυθίζοντας εκ νέου την οικονομία της χώρας.

Η Μαρία Πιττάκη, η οποία επανεκλέχθηκε στην θέση της Β΄ Αντιπροέδρου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, όπως αυτό προέκυψε από τις αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου, μίλησε στο ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ 904 και την εκπομπή «Μένουμε Πειραιά» με την Κωνσταντίνα Πετούση και τον Νίκο Παρασκευά, για τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ο Σύλλογος μέσα σε εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στην αγορά.

Αγωνιζόμαστε να σταθούμε δίπλα στον έμπορο, υπάρχει φόβος και άσχημη ψυχολογία, είπε κ. Πιττάκη, τονίζοντας ότι η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών ολοένα και μειώνεται συμπαρασύροντας τον τζίρο των καταστημάτων.

Κ. Πετούση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επιλεκτικά κεφάλαια στο ξηρό φορτίο

Σταδιακές και επιλεκτικές τοποθετήσεις σε ναυτιλιακές εταιρείες που διαχειρίζονται πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα. Μόλις τις προηγούμενες ημέρες σε δύο ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακές εταιρείες παρατηρήθηκαν κινήσεις αυτού του είδους. Μπορεί τα ποσά να είναι μικρά, ωστόσο είναι ενδεικτικά του κλίματος ότι για τους «τολμηρούς» ίσως έχει[…]

Περισσότερα »

ΕΣΕΕ: Συμφωνία πώλησης… των κόκκινων δανείων

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις και τα ενημερωμένα στοιχεία υπολογίζεται ότι περίπου 1,5 εκ. δανειολήπτες έχουν καθυστερήσει άνω των 90 ημερών τη διευθέτηση κάθε είδους οφειλών δανείων στις τράπεζες. Αναλυτικά, σε σύνολο 202,5 δις ευρώ τραπεζικού δανεισμού (Μάρτιος 2016), τα μη εξυπηρετούμενα καταναλωτικά ανοίγματα ανέρχονται σε 14 δις ευρώ[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *