“Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής προτεραιότητα της κυβέρνησης”

Συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη, υπό τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, η ειδική επιστημονική επιτροπή για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η οποία συστήθηκε με βάση τον Ν. 4638/2019, και έργο της έχει την εισήγηση για τη διαμόρφωση πολιτικών αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και τον συνδυασμό τους με μέτρα προσαρμογής σε αυτήν, την επιστημονική τεκμηρίωση για την αναγκαιότητα των προτεινόμενων πολιτικών και τη γνωμοδότηση για κάθε θέμα σχετικό με την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν επίσης ο γ.γ. Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, καθ. Κωνσταντίνος Αραβώσης και η συντονίστρια της Επιτροπής, δρ. Μάνια Μοσχότη, στέλεχος του ερευνητικού κέντρου «Δημόκριτος». Υπενθυμίζεται ότι ως εκπρόσωπος της Ελλάδας για θέματα κλιματικής αλλαγής, έχει ορισθεί ο ακαδημαϊκός Χρήστος Ζερεφός και πρόεδρος της επιτροπής ο ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Συνολάκης.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση συζητήθηκε ο προγραμματισμός δράσης της επιτροπής με βάση τις προτεραιότητες, τόσο της εθνικής, όσο και της ευρωπαϊκής πολιτικής για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

“Η κλιματική αλλαγή μάς αφορά όλους”

«Η κλιματική αλλαγή μάς αφορά όλους. Το έχει ζήσει όλος ο πλανήτης με το λιώσιμο των πάγων στην Αρκτική, με τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο, αλλά και με τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στην Αυστραλία» ανέφερε μετά το τέλος της συνεδρίασης ο Κ. Χατζηδάκης, και συνέχισε:

«Το έχουμε ζήσει δυστυχώς και στην πατρίδα μας, με ακραία καιρικά φαινόμενα και αντίστοιχες φυσικές καταστροφές, αλλά και απώλειες ανθρώπινων ζωών. Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής είναι προτεραιότητα της κυβέρνησής μας. Με την απολιγνιτοποίηση, με την απόσυρση των πλαστικών μιας χρήσης, με την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, με την ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων, με ένα εθνικό σχέδιο για αναδασώσεις, θέλουμε να δώσουμε μία ουσιαστική μάχη, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, για το περιβάλλον και για τα παιδιά μας».

Ακολούθως, ο υπουργός αναφέρθηκε στην αξιοποίηση του Χρήστου Ζερεφού και του Κωνσταντίνου Συνολάκη στις προαναφερθείσες θέσεις, όπως επίσης και στη στελέχωση της ειδικής επιστημονικής επιτροπής για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, με «εξέχοντες ακαδημαϊκούς, ερευνητές, εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας και της κοινωνίας των πολιτών. Τους ευχαριστώ όλους που αποδέχθηκαν την πρόσκλησή μου. Έχουμε να κάνουμε πολύ δουλειά, αλλά θα ήταν παράλειψη καθήκοντος, αν ο καθένας δεν συνέβαλε με τις δυνάμεις του σε αυτή τη μεγάλη εθνική προσπάθεια».

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στον Τσίπρα η διαπραγμάτευση για Ασφαλιστικό – Αγροτικό

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει η μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού εκπέμπουν σε όλους τους τόνους κυβερνητικοί κύκλοι, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να παίρνει πλέον πάνω του τα επώδυνα μέτρα που έρχονται, αλλά και την διαπραγμάτευση με κοινωνικές ομάδες που αντιδρούν. Μετά την προχθεσινή σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία του[…]

Περισσότερα »

Υπ. Εργασίας: Ισχυρά κι αδιαμφισβήτητα τα πλεονάσματα σε ασφάλιση-ΕΦΚΑ

«Η Ν.Δ. και ο αρμόδιος τομεάρχης της, υπονομεύοντας σταθερά  το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης προκειμένου να το εκχωρήσουν σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, εξακολουθούν να παραποιούν την αλήθεια και να “εφευρίσκουν” ελλείμματα στον ΕΦΚΑ» απαντά το υπουργείο Εργασίας, με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του Γιάννη Βρούτση, που μίλησε για «στάση πληρωμών στις εκκρεμείς συντάξεις[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *