“Η Αττική έχει αυθαίρετες πόλεις… μέσα στα δάση”

“Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι ένα το Μάτι, έιναι πολλά ‘Μάτια’, η αλήθεια είναι ότι αυτοί οι οικισμοί αναπτύχθηκαν παράνομα, αυθαίρετα, μέσα στα δάση και υπάρχει μία πραγματικότητα παγιωμένη δεκαετίες τώρα, η οποία δεν ανατρέπεται εύκολα”, δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Συνδέσμου Μελετητών Γεωτεχνικών, Νίκος Χλύκας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 fm”.

“Η Αττική έχει πόλεις μέσα στα δάση, αυθαίρετες πόλεις κατά κανόνα, αλλά μέσα στα δάση. Αυτό σημαίνει ότι είναι ειδικές συνθήκες, χρειάζονται ειδικά σχέδια αντιμετώπισης, διότι με τη βιομάζα, τη συσσωρευμένη καύσιμη ύλη και με ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο όπως ήταν αυτό τη Δευτέρα, έχουμε εκτίναξη των πυρκαγιών και ανεξάρτητα αν η πυρκαγιά προέρχεται από άγνωστη αιτία, από αμέλεια ή από εμπρησμό έχει το φαινόμενο της επέκτασης, που πρέπει να το έχεις προλάβει να το αντιμετωπίσεις. Πρόληψη σημαίνει έργα, καθαρισμοί, σχέδιο και ενημέρωση του κόσμου, εκπαίδευση. Η πρόληψη αυτή είναι για όλα τα φαινόμενα, πυρκαγιά, πλημμύρα, σεισμό κ.λπ.”, εξήγησε ο κ. Χλύκας.

Σε ό,τι αφορά τον τρόπο δομήθηκαν οικισμοί όπως το Μάτι παρατήρησε πως “οι άνθρωποι αυτοί πήραν φως, νερό , τηλέφωνο, συνδεθήκαν με τα δίκτυα υπό την ανοχή του Κράτους και αυτό δημιούργησε μία de facto κατάσταση, άρα πρέπει να δούμε το πρόβλημα με την πραγματική του διάσταση, να μην κάνουμε πως δεν το βλέπουμε, να μη λέμε πως δεν υπάρχει, γιατί καθένας από αυτούς τους οικισμούς θέλει έναν σχεδιασμό, μία αντιμετώπιση, πώς ακριβώς οργανώνεται η προστασία του, πώς οργανώνεται η φύλαξή του, η αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από τους ίδιους τους κατοίκους”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρεμιέρα αιτήσεων για τις μετεγγραφές φοιτητών – Oι πέντε κατηγορίες

Χιλιάδες φοιτητές ξεκινούν από σήμερα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους στην ειδική ψηφιακά πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας προκειμένου να μεταπηδήσουν σε ιδρύματα που

Περισσότερα »

Κορκίδης: Στηρίζω Μώραλη για Δήμαρχο Πειραιά

Το εγκώμιο του σημερινού δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη έπλεξε ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης από τη συχνότητα του ραδιοφωνικού σταθμού Αlpha και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Αλφιέρη. Ειδκότερα ο κ. Κορκίδης εκθείασε την πρόσπάθεια  την οποία καταβάλλει η σημερινή Δημοτική Αρχή ώστε να γίνει ο Πειραιάς μία σύγχρονη πόλη με επίκεντρο τον[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *