“Η συμφωνία Τουρκίας–Λιβύης δεν θα αναγνωριστεί διεθνώς”

Επιμέλεια Κ. Πετούση

Την εκτίμηση ότι η διμερής συμφωνία Τουρκίας –Λιβύης, η οποία είναι σε επίπεδο προσυμφώνου, δεν θα αναγνωριστεί από τα διεθνή όργανα καθώς δεν πληροί τα κριτήρια, εξέφρασε μιλώντας στο Κανάλι Ένα και την εκπομπή «Προ παντός ψυχραιμία» του Νίκου Μπαρδούνια, ο διδάκτωρ Κοινωνιολογίας της Ιστορίας Δημήτρης Σταθακόπουλος.

Ωστόσο επισήμανε τον κίνδυνο της παραχώρησης που μπορεί να προκύψει από τις διμερείς σχέσεις, προκαλώντας defacto καταστάσεις.

Ο ίδιος χαιρέτισε τις ενστάσεις σε διπλωματικό επίπεδο έναντι της συμφωνίας στις οποίες προβαίνει η χώρα μας εφόσον θίγονται τα κυριαρχικά δικαιώματά μας, υπογραμμίζοντας όμως ότι οι ενέργειές μας πρέπει να αφορούν στο σύνολο των μερών τα οποία συνάπτουν μια διμερή συμφωνία, καθώς σε διαφορετική περίπτωση εισπράττεται ως αδυναμία της χώρας.

Οι δηλώσεις του Δρ Δημήτρη Σταθακόπουλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λουξεμβούργο: «Η Τουρκία δεν έχει περιορίσει το προσφυγικό»

Η Τουρκία δεν έχει δώσει επαρκείς αποδείξεις ότι έχει καταφέρει να μειώσει τις μετακινήσεις μεταναστών προς τα ελληνικά νησιά, δύο εβδομάδες μετά την υπογραφή συμφωνίας, με την οποία δεσμεύτηκε γι αυτό, αναφέρει έγγραφο της κυβέρνησης του Λουξεμβούργου, το οποίο επικαλείται το Reuters. Το εν λόγω έγγραφο της κυβέρνησης του Λουξεμβούργου,[…]

Περισσότερα »

Πέθανε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παναγιωτακόπουλος

Απεβίωσε το μεσημέρι της Τρίτης το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν σε νοσοκομείο των Αθηνών. Ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ το 1974 στην ΤΟ Κυψέλης. Υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ΠΑΣΠ ΑΒΣΠ. Το 1978 ήταν μέλος της Επιτροπής Νεολαίας. Το[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *