“Κανένα μονομερές δικαίωμα αναπροσαρμογής στις ασφαλιστικές”

Σκληρή απάντηση έδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για ρύθμιση-«δώρο» στις ασφαλιστικές εταιρείες με βάση το Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών: «Ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας»

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων  ξεκαθάρισε τη θέση του και έκανε λόγο για άθλια ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα δήλωσε τα εξής:

«Δεν παραχωρούμε στις ασφαλιστικές εταιρείες το μονομερές δικαίωμα της αναπροσαρμογής. Η διάταξη αναφέρεται μόνο σε εκείνα τα συμβόλαια που ήδη έχουν το μονομερές δικαίωμα αναπροσαρμογής. Άρα, δεν μπορούμε να κάνουμε κανένα δώρο, ούτε σκανδαλώδες, ούτε μη σκανδαλώδες, σε κάποιον εφόσον ήδη το έχει.

Τα συμβόλαια για τα οποία προβλέπεται συγκεκριμένη αναπροσαρμογή με ποσοστό ετήσιο ή κλειδωμένο ασφαλιστήριο, δεν επιλαμβάνονται της παρούσης διάταξης.

Παρ’ όλο που σήμερα ξεκαθαρίστηκε στη Βουλή αυτό ακριβώς το θέμα, μετά από τη συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων κι ενώ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν διατύπωσαν κανένα αντίλογο, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε αυτήν την άθλια ανακοίνωση.

Τόσο σοβαρή αντιπολίτευση έχουμε!»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Tο τελεσίγραφο των Θεσμών

Zητούν Eθνική Σύνταξη των 384 ευρώ με εισοδηματικά κριτήρια Eπιμένουν σε κατάργηση του εφάπαξ και του EKAΣ Tην αύξηση των πρωτογενών πλεονασμάτων για τα επόμενα χρόνια «ψήνουν» οι δανειστές, πίσω από το αίτημα «επανακοστολόγησης των μέτρων σε νέα βάση» για το Aσφαλιστικό. H αμφισβήτηση της μελλοντικής (μετά το 2018) βιωσιμότητας[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *