“Κυρίαρχη η Ελλάδα σε επιχειρηματικότητα – καινοτομία στα Βαλκάνια”

Του Σπύρου Μιχαλόπουλου

H Ελλάδα αποκτά κυρίαρχο ρόλο στην επιχειρηματικότητα και στην καινοτομία στα Βαλκάνια, ενώ η Κυβέρνηση προχώρα μεγάλα έργα και αξιοποιεί την πόλη της Θεσσαλονίκης για νέες επενδύσεις, διεμήνυσε ο  Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μέσω τηλεδιάσκεψης, στο 2ο BalkanForum

«Η Ελληνική Κυβέρνηση κατάφερε να  βάλει τη Θεσσαλονίκη στο χάρτη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στην Ελλάδα αλλά και στα Βαλκάνια.

Έχουμε στη Pfizer έναν Έλληνα CEO, εξέχον μέλος της Εβραϊκής Κοινότητας της Θεσσαλονίκης, γέννημα θρέμμα της πόλης, ο οποίος επιθυμούσε να κάνει κάτι για την πόλη του. Για να μπορεί να το κάνει, όμως, έπρεπε να βρει και το κατάλληλο περιβάλλον. Ήρθε η παρούσα Ελληνική Κυβέρνηση.

Την πρώτη συνάντηση την έκανα με την Pfizer πριν από ένα χρόνο, τον πρώτο μήνα που ήμουν Υπουργός Ανάπτυξης. Μου εξήγησαν τι ακριβώς θέλουν για να μπορούν να επιλέξουν τη Θεσσαλονίκη ως την πόλη που θα φτιάξουν το DigitalHubCenter με το οποίο θα προσπαθήσουμε να προχωρήσουμε τις τεχνολογικές τους καινοτόμες εφαρμογές εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Συμφωνήσαμε με τον κύριο Πρωθυπουργό ότι αυτά είναι πράγματα που εμείς μπορούμε να τα κάνουμε.» είπε χαρακτηριστικά ο κ Γεωργιάδης.

Επισήμανε επίσης την επιτυχία της Ελλάδος παρά τον ανταγωνισμό:

«ΗPfizer, που είναι η Νο1 φαρμακοβιομηχανία στον πλανήτη με πάνω από 260 δισεκατομμύρια δολάρια ετήσιο τζίρο, έχει φτιάξει εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών μόνο δύο τέτοια κέντρα: το ένα στο Cambridge και το δεύτερο στη Θεσσαλονίκη.

Υποψήφιες πόλεις για να πάρουν αυτό το κέντρο ήταν πολλές μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, μεταξύ των οποίων το Βερολίνο, η Ρώμη, η Μαδρίτη, το Παρίσι.

Από όλες αυτές τις πόλεις τελικά επελέγη η Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε το εγχείρημα. Είπαν θα προσλάβουν 200 μηχανικούς ηλεκτρονικών υπολογιστών. Μέχρι τη στιγμή που μιλάμε, έχουν προσλάβει 70 και μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν προσλάβει και τους 200.»

Ο Υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε επίσης στα νέα έργα που έρχονται στη Θεσσαλονίκη «Παράλληλα, με τις υποδομές που προωθεί η Κυβέρνηση στη Βόρειο Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη, όπως είναι το λεγόμενο flyover και το ΜΕΤΡΟ, με την ανάπλαση της ΔΕΘ, με τα κίνητρα για τα επιχειρηματικά πάρκα και την Τεχνόπολη και βεβαίως το εμβληματικό έργο του Thess INTEC, δημιουργείται στη Θεσσαλονίκη ένα κέντρο, στο οποίο θα μπορούν τα υπόλοιπα γειτονικά Βαλκανικά κράτη να προσβλέπουν στη νέα εποχή, αξιοποιώντας τις πολύ μεγάλες ευκαιρίες που δίνει η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η παρουσία στην Ελλάδα μιας Κυβερνήσεως που έχει εξαιρετικά φιλοεπενδυτικό χαρακτήρα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέα μεγάλη αύξηση στα ληξιπρόθεσμα της εφορίας

Στα 2,356 δισεκατομμύρια ευρώ ανέβηκε στο τέλος Φεβρουαρίου το «νέο» ληξιπρόθεσμο χρέος που προστέθηκε στα βιβλία της εφορίας. Ως «νέο» ορίζεται το χρέος το οποίο σχηματίστηκε για πρώτη φορά μετά την 1η Ιανουαρίου του 2014. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Taxis, από τα 2,356 δισεκατομμύρια[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *