Μερόπη Τζούφη: Με το νέο τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ 20.000 παιδιά θα μείνουν εκτός

 

 

«Η κυβέρνηση δεν τα κατάφερε με το δεύτερο κύμα της πανδημίας λόγω λανθασμένων επιλογών το καλοκαίρι με το άνοιγμα του τουρισμού», δήλωσε στο Κανάλι Ένα και την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» με την δημοσιογράφο Λία Λάππα η Βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη.

Όσον αφορά την εκπαίδευση ανέφερε ότι: «Δεν υπήρξε προετοιμασία. Τα σχολεία έμειναν κλειστά χωρίς να έχουν προβλεφθεί όλες οι πρόνοιες της τηλεκπαίδευσης. Στον Νομό Ιωαννίνων υπάρχουν 2.000 παιδιά και συνολικά στην Ήπειρο 3.000 παιδιά που δεν έχουν αυτή την δυνατότητα».

Παράλληλα η κα Τζούφη ανέφερε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε να γίνεται υγειονομικός έλεγχος στην εκπαιδευτική κοινότητα και στην συνέχεια στους μαθητές, ενώ περιέγραψε και τους άξονες τους του νομοσχεδίου για την Παιδεία, το οποίο, όπως είπε, «έρχεται με τους μαθητές κλεισμένους στα σπίτια τους».

Σχετικά με τη σύσταση πανεπιστημιακής αστυνομίας, η πρώην υφυπουργός Παιδείας εξέφρασε την αντίθεση της, υποστηρίζοντας ότι τα πανεπιστήμια χρειάζονται όντως καλύτερη φύλαξη αλλά αυτή θα οργανώνεται από τα ίδια τα ιδρύματα.

Για τον σκοπό αυτό πρότεινε την δημιουργία «ειδικού σώματος φύλαξης για τα πανεπιστήμια, όπως προβλέπεται και στην Ευρώπη».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απάντηση Κοτζιά σε Ταγιάνι: Κάποιοι γράφουν ιστορία με τον δικό τους τρόπο

«Είμαστε σε εποχή που κάποιοι γράφουν ιστορία με τον δικό τους τρόπο. Από τον Ράμα που ανακάλυπτε την Ακρόπολη και ότι ο Αλή Πασάς έκανε την επανάσταση τού 1821, μέχρι τον νέο πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου. Η ιστορία είναι πεδίο μάχης και πρέπει να χρησιμοποιείται ως σχολείο για να διδάσκεται σε[…]

Περισσότερα »

Ισχυρή βούληση στη G7 για συμφωνία στο Eurogroup

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα σύμφωνα με παράγοντες της ευρωζώνης για μια συνολική συμφωνία ως το Eurogroup της 22ας Μαΐου, που θα περιλαμβάνει και το θέμα του χρέους, σύμφωνα με τις πληροφορίες από τις συζητήσεις για την Ελλάδα, στο περιθώριο του G7 των υπουργών Οικονομικών στο Μπάρι της Ιταλίας. «Είμαι αισιόδοξος[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *