“Μην εκμεταλλευτούν την κρίση για διάλυση των εργασιακών σχέσεων”

«Η κρίση ενδεχομένως για κάποιους να εκλαμβάνεται ως ευκαιρία για διάλυση εργασιακών σχέσεων, αποδιάρθρωση του παραγωγικού ιστού της χώρας, για μια σειρά νεοφιλελεύθερων παρεμβάσεων που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα μπορούσαν να υλοποιήσουν. Τους λέμε να μην το διανοηθούν».

Αυτό τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών απαντώντας σε ερωτήματα που είχαν σταλεί ηλεκτρονικά, και υπογράμμισε παράλληλα ότι, καθώς πρόκειται για μια τεράστια δομική κρίση, απαιτούνται τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και εθνικό επίπεδο ριζοσπαστικά, τολμηρά και γενναία μέτρα στήριξης της εργασίας και της οικονομίας.

Κάλεσε την κυβέρνηση να υλοποιήσει γενναίο πρόγραμμα στήριξης εργαζομένων και οικονομίας, αναφέροντας ότι «δεν μπορεί να περνάει από το μυαλό των κυβερνώντων -και τους καλούμε να μην το σκεφτούν καν- να αντιμετωπίσουν την κρίση ως ευκαιρία για να την ξαναπληρώσουν οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι».

«Θα σταθούμε ξεκάθαρα απέναντι σε μια τέτοια λογική και γι’ αυτό έχουμε ζητήσει να ανακαλέσει αμέσως τα σχετικά μέτρα της. Λαϊκισμός και ανευθυνότητα συνιστά να παρουσιάζεις τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία ως ήρωες και να μην έχεις κάνει τίποτα για να τους στηρίξεις», σχολίασε, για να τονίσει ότι η λογική «βλέποντας και κάνοντας» της κυβέρνησης, όπως είπε, «θα στοιχίσει στην ελληνική οικονομία πολλαπλά το επόμενο διάστημα».

“Στήριξη στα μέτρα των επιστημόνων, προτάσεις για εργασία – οικονομία”

Χαρακτήρισε «αδιανόητο» την κρίση να την πληρώσουν ξανά οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι μικρομεσαίοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, γι’ αυτό έχουμε καταθέσει ολοκληρωμένες προτάσεις».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε, έχει επιλέξει σε αυτές τις κρίσιμες συνθήκες να στηρίξει την ελληνική κοινωνία, βεβαίως θα στηρίξει μέτρα που προτείνονται από την επιστημονική κοινότητα για τους αναγκαίους περιορισμούς για τη μη εξάπλωση της πανδημίας, όμως από την άλλη ασκεί κριτική και καταθέτει προτάσεις τόσο για το υγειονομικό σκέλος όσο και για την εργασία και την οικονομία.

Σημείωσε ότι οι προτάσεις κινούνται στο πλαίσιο της κοινής λογικής των αναγκαίων μέτρων και αντανακλούν την ευρωπαϊκή πραγματικότητα που διαμορφώνεται.

 

με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανησυχία από ΝΔ για την κρίση με τη Ρωσία. Ζητά ενημέρωση στην Βουλή

«Η διατήρηση φιλικών και παραγωγικών σχέσεων με τη Ρωσία είναι διαχρονική επιλογή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Αυτονόητη είναι επίσης η αρχή κάθε χώρα να σέβεται την κυριαρχία της άλλης και να αποφεύγει οποιαδήποτε εμπλοκή στις εσωτερικές υποθέσεις της», δήλωσε ο βουλευτης της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος και σημείωσε: «Υπό το πρίσμα[…]

Περισσότερα »

Στο επίκεντρο χρέος, ισοδύναμα, παράλληλο πρόγραμμα

Στην ταχεία ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, ώστε να εκταμιευτεί η εκκρεμής δόση των 3 δισ. ευρώ αλλά κυρίως, ώστε να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και να ξεκινήσει η συζήτηση για την απομείωση του χρέους αναμένεται να δώσει έμφαση ο Πρωθυπουργός κ. Αλ. Τσίπρας στην ομιλία του στη συζήτηση για[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *