“Μηνύματα και αξίες της εποχής του Δασκαλογιάννη σ΄ ένα φιλόξενο σήμερα”

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων και το Σωματείο για την Κρητική Ιστορία Λαογραφία και Παράδοση «Δροσουλίτες» με αφορμή την συμπλήρωση 250 χρόνων από την Επανάσταση και τον μαρτυρικό θάνατο του Δασκαλογιάννη στην Κρήτη διοργάνωσαν την Τρίτη 24 Νοεμβρίου τη διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα:

“Φόρος τιμής στο Δάσκαλο, τον πρώτο των κουρσάρων. Μηνύματα και αξίες της εποχής του Δασκαλογιάννη  σ΄ένα φιλόξενο σήμερα”.

Χαιρετισμό απηύθυναν οι εκπρόσωποι των διοργανωτών και  ο Δήμαρχος Σφακίων Μανούσος Χιωτάκης.

Ομιλητές:

Μ. Εγγλέζος-Δεληγιαννάκης: Πρώτο για την πατρίδα μου, δεύτερο για την πίστη. Ταυτότητα και Αξίες τον καιρό του Δασκαλογιάννη και σήμερα

Θ. Ρηγινιώτης: Πεντοζάλης και Δασκαλογιάννης

Κ. Γερωνυμάκης: Ο απόηχος της εποχής του Δασκαλογιάννη στα Σφακιά στις αρχές του 20ου αιώνα

Γ. Καραμπελιάς: Από την Κρήτη σε όλη την Ελλάδα. Η ένταξη της επανάστασης του Δασκαλογιάννη σε ένα πανελλήνιο Σηκωμό.

Αποδόθηκαν αποσπάσματα της ρίμας του Δασκαλογιάννη και ριζίτικο τραγούδι από τους καλλιτέχνες και την ομάδα ριζίτικου των Δροσουλιτών.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Σταθερή η διεκδίκηση για τα Γλυπτά του Παρθενώνα…”

“Το θέμα της επανένωσης και επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι μια σταθερή και διαχρονική διεκδίκηση της χώρας μας για την οποία οφείλουμε με πίστη, αισιοδοξία και σοβαρότητα να κάνουμε το παν”. Αυτό τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας με αφορμή τη συνάντηση που είχε στο γραφείο του με την[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *