“Πειραιάς για όλους”: Να σταματήσει η διέλευση βαρέων οχημάτων του ΟΛΠ από την πόλη

“Με ευρύτατη πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά απαιτεί τη διακοπή της διέλευσης των βαρέων οχημάτων του ΟΛΠ από την πόλη και την άμεση υπογραφή της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) όπως και την κατάθεση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ)” τονίζει σε ανακοίνωση του ο Δημοτικός Συνδυασμός «Πειραιάς για Όλους», και προσθέτει ότι: 

“Η έκτακτη συνεδρίαση της Παρασκευής 20.11.2020 προέκυψε μετά από αίτημα του Νίκου Μπελαβίλα, επικεφαλής του «Πειραιάς για Όλους», το οποίο αποδέχθηκαν και οι άλλες τρεις παρατάξεις της δημοκρατικής αντιπολίτευσης. Συνοδεύτηκε από μία εκτενή τεκμηριωμένη εισήγηση του προς το Συμβούλιο, στην οποία βασίστηκε το ψήφισμα που εκδόθηκε.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Πειραιά, με επάλληλες προηγούμενες αποφάσεις του έχει ζητήσει συγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους -αυτοί περιελήφθησαν και στις σχετικές αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής- όπως και την αναστολή των έργων του ΟΛΠ στο Παλατάκι για την κρουαζιέρα, μέχρι την υπογραφή της ΜΠΕ”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δούρου: Επιλέξαμε να δράσουμε πολιτικά υπεύθυνα, οικονομικά αξιόπιστα, κοινωνικά ευαίσθητα

H επείγουσα αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, είναι στις βασικές προτεραιότητές της Περιφέρειας, τόνισε κατά την ομιλία της σχετικά με τον προϋπολογισμό του 2015 η Ρένα Δούρου. Το θέμα του προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2015 συζητήθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου. Η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου,[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *