Θράκη: Πολλά τα αντικρουόμενα διεθνή συμφέροντα

Του Θοδωρή Ασβεστόπουλου

Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκονται οι σχέσεις Αθήνας – Μόσχας μετά το κατασκοπευτικό θρίλερ και τις καταγγελίες περί ωμών παρεμβάσεων της Ρωσίας στη Βόρεια Ελλάδα με αφετηρία τις αντιδράσεις στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, με την Αλεξανδρούπολη να φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ως το επίκεντρο των ρωσικών διπλωματικών δραστηριοτήτων.

«Είναι κοινό μυστικό ότι η Θράκη εδώ και πολύ καιρό αποτελεί ένα κέντρο όπου αντικρουόμενα συμφέροντα έρχονται σε επαφή», δήλωσε στο Κανάλι Ένα και τον Θοδωρή Ασβεστόπουλο, ο Δρ Κοινωνικών Επιστημών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Θεοφάνης Μαλκίδης, σχολιάζοντας τις εξελίξεις που αφορούν την περιοχή.

Όπως εξήγησε, «με αφορμή την συμφωνία των Πρεσπών ήρθαν στην επιφάνεια αντικρουόμενα ενεργειακά, διπλωματικά, γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντα, τα οποία μετά τη Θράκη πρέπει να τα δούμε στο Αιγαίο και στην Ήπειρο».

Ο κ. Μαλκίδης σημείωσε ότι «ενώ στην περιοχή της Θράκης υπάρχει πολύ καιρό τώρα καταγγελλόμενη δραστηριότητα από την Τουρκία, έρχονται στην επιφάνεια άλλες χώρες».

Παράλληλα συμπλήρωσε ότι, «θα έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε την πρόταση των αντικρουόμενων συμφερόντων και να δούμε κατά πόσο αυτά τα συμφέροντα χρησιμοποιούν το Μακεδονικό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε επιφυλακή o ΔΕΔΔΗΕ-ΜΘ για τα προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδρότησης

Σε επιφυλακή βρίσκεται η Περιφερειακή Διεύθυνση του ΔΕΔΔΗΕ Μακεδονίας-Θράκης, ώστε να επέμβει σε περίπτωση προβλημάτων στο δίκτυο ηλεκτροδότησης από το νέο κύμα κακοκαιρίας, που πλήττει

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *