“Στοίχημα που θα κερδηθεί το πρόγραμμα εθελούσιων επιστροφών”

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή με τηλεδιάσκεψη η πρώτη συνάντηση της τριμερούς επιτροπής, που συστήθηκε για την εφαρμογή του ειδικού προγράμματος εθελούσιων επιστροφών μεταναστών στη βάση ενισχυμένων οικονομικών κινήτρων, σε εκείνους που θα συμμετέχουν.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, η επιτροπή συστάθηκε στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής για την επίσπευση των επιστροφών μεταναστών στις χώρες προέλευσης.

Η επιτροπή αποτελείται από εκπροσώπους των υπουργείων Μετανάστευσης και Ασύλου και Προστασίας του Πολίτη, καθώς και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Σημειώνεται, ότι στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση συμφωνήθηκε η τροποποίηση του υπάρχοντος προγράμματος Υποβοηθούμενων Εθελούσιων Επιστροφών και Επανένταξης (AVRR) του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, που βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Σεπτέμβριο 2019, και καθορίστηκαν τα απαραίτητα τεχνικά βήματα και ενέργειες «για την ταχύτερη δυνατή ενεργοποίηση του προγράμματος υπό τις παρούσες -λόγω τις πανδημίας- έκτακτες συνθήκες».

O αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος είχε προτείνει το πρόγραμμα, χαρακτηρίζει σε δήλωσή του το πρόγραμμα «ένα στοίχημα για την κυβέρνηση, το οποίο θα κερδηθεί, παρά την απειλή του κορονοϊού. Τα μηνύματα που ήδη έχουμε για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα αυτό είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Αυτό μας κάνει να πιστεύουμε ότι η πρωτοβουλία θα είναι επιτυχής και θα βοηθήσει ουσιαστικά στην αποσυμφόρηση των νησιών μας».

 

ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα πέντε βήματα της κυβέρνησης για λύση στη Σαμοθράκη

Μόνιμες λύσεις για το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης και οριστική αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων στις λιμενικές υποδομές του νησιού, δρομολόγησε η κυβερνητική σύσκεψη

Περισσότερα »

Β. Λεβέντης: Εθνική μειοδοσία η παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας

«Η Βουλή δεν εκφράζει τη βούληση του ελληνικού λαού», τόνισε ο Βασίλης Λεβέντης κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, στη δεύτερη μέρα της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων δεν είναι καλό σημάδι η Βουλή να αγνοεί τη βούληση[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *