“Το BBC στην προπαγάνδα περί Μακεδονικής μειονότητας…”

του Θοδωρή Ασβεστόπουλου

Ένας μήνας συμπληρώνεται σήμερα Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου από την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Βουλή των Ελλήνων, με το δημοσίευμα του BBC περί «καταπιεσμένης μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα», να έχει βάλει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό.

«Το BBC παίζει το παιχνίδι της προπαγάνδας περί μακεδονικής μειονότητας για τους δικούς του λόγους», δήλωσε στο Κανάλι Ένα, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ) Γεώργιος Τάτσιος.

Επίσης περιέγραψε το χρονικό του προπαγανδιστικού άρθρου που βασίστηκε στην μαρτυρία ενός ηλικιωμένου ο οποίος δήλωνε παράλληλα και «εθνικά Μακεδόνας» και «Έλληνας πατριώτης».

Όπως έκανε σαφές ο πρόεδρος της ΠΟΠΣΜ, στην Ελλάδα μόλις 3.500 άτομα ενστερνίζονται το ιδεολόγημα της «εθνικής μακεδονικής μειονότητας», όπως αποδείχτηκε και από τις ψήφους που έλαβε το «Ουράνιο Τόξο», το κόμμα που φέρεται ότι αντιπροσωπεύει τους «εθνικά Μακεδόνες» στην χώρα μας, κατά την τελευταία εκλογική διαδικασία που συμμετείχε, στις ευρωεκλογές του 2014.

«Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να ακυρώσουμε την Συμφωνία των Πρεσπών», είπε ο κ. Τάτσιος. Παράλληλα σημείωσε ότι, «Την επόμενη εβδομάδα θα κάνουμε παράσταση διαμαρτυρίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όπου θα δείξουμε ντοκουμέντα τα οποία θα δείχνουν ότι η ελληνική κυβέρνηση φέρθηκε αντιδημοκρατικά απέναντι στον ελληνικό λαό».

Ο πρόεδρος της ΠΟΠΣΜ μίλησε και για το φαινόμενο της ίδρυσης πολιτιστικών σωματείων στην βόρεια Ελλάδα, με αναφορά σε ξεχωριστό «μακεδονικό εθνικό χαρακτήρα», εναντίον των οποίων έχουν κατατεθεί αγωγές και οι υποθέσεις τους είναι στην δικαιοσύνη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γ. Βρούτσης: Όχι σε νέες μειώσεις μισθών ή συντάξεων

Διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις παρείχε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στο πλαίσιο του Άτυπου Συμβουλίου των υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Ζάππειο Μέγαρο. Για το θέμα της ανεργίας ο κ. Βρούτσης είπε ότι υπάρχουν σαφείς ενδείξεις αποκλιμάκωσης της κρίσης. Η διαβεβαίωση του[…]

Περισσότερα »

Πηγές Μαξίμου: Δε θα γίνουν δεκτές σκόπιμες κωλυσιεργίες για την επένδυση στο Ελληνικό

“Η ελληνική κυβέρνηση δίνει τον απαραίτητο χρόνο και χώρο στους θεσμούς και τη δημόσια διοίκηση να λειτουργήσουν με βάση το νόμο σε όλες τις περιπτώσεις. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα αποδεχθεί σκόπιμες κωλυσιεργίες που θα έθεταν σε αμφισβήτηση τη δεδηλωμένη βούλησή της και την αποφασιστικότητά της για την ολοκλήρωση[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *