Ράμα: Δεν έχω κανένα ελληνικό κύτταρο

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Εντι Ράμα, αφήνοντας αιχμές κατά του έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σε αλβανικά ΜΜΕ, ο Ράμα τοποθετήθηκε για δήθεν δήλωση του Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκου Δένδια, σύμφωνα με την οποία έχει καταγωγή από το ίδιο χωριό με το χωριό της μητέρας του, από το Βούνο της περιοχής της Χειμάρρας.

«Κατά τη γνώμη μου, δε λέω, καθώς δεν πρέπει να επιδοθούμε σε πολεμικές που δημιουργούν προβλήματα, γιατί είναι γνωστό ότι είναι εύκολο με τη γείτονα χώρα», απαντάει ο Ράμα στην ερώτηση του δημοσιογράφου, όταν ερωτάται «σε ποιο σημείο βρίσκονται οι σχέσεις με την Ελλάδα».

«Δεν θα ένιωθα καθόλου στενοχώρια αν θα είχα κι ένα μέρος ελληνικού αίματος, αλλά δεν έχω κανένα κύτταρο ελληνικό. Εγώ έχω στις φλέβες μία ανάμιξη αίματος» συνεχίζει ο αλβανός πρωθυπουργός.

Οι αλβανοί ορθόδοξοι δεν είναι Έλληνες

«Ενώ έχω κάποιες άλλες καταβολές. Όπως έχω, λογουχάρη, καταβολές από τη Σκόδρα, τη Μιρντίτα, το Βεράτι, το Βούνο. Επίσης θα ήθελα να πω ξεκάθαρα ότι για μένα οι αλβανοί ορθόδοξοι δεν είναι έλληνες ορθόδοξοι», δήλωσε ο Έντι Ράμα.

«Για να είμαστε ξεκάθαροι και γι αυτό» συμπληρώνει και συνεχίζει: «Επειδή από θρησκευτική άποψη έχω και καθολική και ορθόδοξη καταβολή και, εξαιτίας της βούλησης της γιαγιάς μου, ο ίδιος είμαι καθολικός, θα ήθελα να υπογραμμίσω ξεκάθαρα ότι εμείς αυτό το κομμάτι το έχουμε ξεχωρίσει, εκείνοι το έχουν κοινό. Εντωμεταξύ, τα αδέρφια μας της Μειονότητας είναι Έλληνες και ορθόδοξοι. Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις, οι επιθυμίες και οι στόχοι είναι οι καλύτεροι δυνατοί. Θέλουμε τη φιλία, την κατανόηση και το σεβασμό, διότι οι σχέσεις δεν εξαρτούνται από την καταγωγή οποιουδήποτε βρίσκεται στην εξουσία. Αυτό δεν έχει σημασία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια των δηλώσεων του, με τις οποίες διέψευσε οποιαδήποτε ελληνική καταγωγή από μέρους του, ο αλβανός πρωθυπουργός ήταν εμφανέστατα αμήχανος και οι λέξεις του έβγαιναν πολύ αργά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η ατζέντα των επαφών του Αλ. Τσίπρα στις ΗΠΑ

Επενδύσεις, οικονομία, ομογένεια, ασφάλεια, περιφερειακές εξελίξεις και ενέργεια, είναι οι τομείς που θα τεθούν στο επίκεντρο των επαφών που θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας στις ΗΠΑ, με ανώτατους και ανώτερους Αμερικανούς αξιωματούχους, επενδυτές, επιχειρηματίες και μέλη της ελληνικής ομογένειας και οι οποίες θα κορυφωθούν με τη συνάντηση που θα έχει[…]

Περισσότερα »

Αλ. Τσίπρας: Πιλοτική εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου από 1η Ιουλίου

Την πιλοτική εφαρμογή του μεταφορικού ισοδυνάμου από την 1η Ιουλίου στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, καθώς και σε ορισμένα μικρότερα νησιά στις Κυκλάδες, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Μιλώντας στο 13ο Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση του Νοτίου Αιγαίου, στη Ρόδο και αναφερόμενος στο μεταφορικό ισοδύναμο, έκανε λόγο για «εμβληματικού[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *