Ρέγκλινγκ: H Ελλάδα μπορεί να καταστεί ένα «success story»

Αισιόδοξος ότι η Ελλάδα μπορεί να καταστεί ένα «success story» δηλώνει ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, θέτοντας ωστόσο, ως προϋπόθεση την τήρηση των συμφωνηθεισών μεταρρυθμίσεων εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης.

Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung», ο Κλαόυς Ρέγκλινγκ υποστήριξε ότι η Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσει τη βαθιά κρίση κι έκανε ειδική μνεία στην πρόθεση των πιστωτών να προχωρήσουν σε περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, εφόσον ολοκληρωθεί με επιτυχία το τρέχον πρόγραμμα και υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις.

Όσον αφορά το τρίτο πακέτο στήριξης, ο κ. Ρέγκλινγκ εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί λιγότερα χρήματα από τα 86 δισ. ευρώ, τα οποία προβλέπονται από τη συμφωνία του 2015.

«Στη Γερμανία, ακούω συνέχεια ότι δεν συμβαίνει τίποτα στην Ελλάδα, αλλά αυτό αποτελεί προσβολή προς τον ελληνικό λαό, ο οποίος έχει υποστεί σημαντικές μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις» είπε επίσης και έκανε λόγο για εξαιρετική πρόοδο εκ μέρους της χώρας μας.

Αναφερόμενος, τέλος, στην επίτευξη πρωτογενούς αποτελέσματος για το 2016, ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί χωρίς τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

«Το πιο σημαντικό μέτρο ήταν η μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, τους συνταξιοδοτικού συστήματος, της αγοράς εργασίας και του τραπεζικού συστήματος» σημείωσε, καταλήγοντας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαντικές συναντήσεις Τσίπρα με Γεννηματά και Κουβέλη

Δυο κρίσιμες συναντήσεις έχει σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, που δέχεται στο Μέγαρο Μαξίμου την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά και τον επικεφαλής της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη. Η Φώφη Γεννηματά, που ζήτησε τη συνάντηση από τον πρωθυπουργό με αντικείμενο το προσφυγικό, αναμένεται να αναφερθεί στην ανάγκη[…]

Περισσότερα »

Επέτειος της εξουσίας με διλήμματα και δριμεία κριτική

Το δίλημμα μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού ή κατάρρευση του συστήματος έθεσε ο πρωθυπουργός στη χθεσινή ομιλία του με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση σκοπεύει μεν να άρει αδικίες για τους αδύναμους ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, αλλά δεν συζητά δομικές αλλαγές στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση. «Πρέπει να[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *