Ριάντ και Μόσχα συμφώνησαν να αυξήσουν την παραγωγή πετρελαίου

Του Νίκου Μπαρδούνια….

Ρωσία και Σαουδική Αραβία φαίνεται ότι  συμφώνησαν να αυξήσουν την παραγωγή του πετρελαίου τους προκειμένου να ωθήσουν προς τα κάτω τις διεθνείς τιμές.

Διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας,  Khalid al-Falih και ο Ρώσος ομόλογός του  Alexander Novak έχουν συμφωνήσει αναφορικά με την αύξηση της πετρελαϊκής παραγωγής των δύο χωρών για το διάστημα Σεπτεμβρίου- Δεκεμβρίου 2018, καθώς οι τιμές του πετρελαίου έχουν αγγίξει πλέον τα 85 δολάρια ανά βαρέλι.

Το Σαουδαραβικό Βασίλειο, σύμφωνα με το  Reuters, στοχεύει να αυξήσει την πετρελαϊκή του παραγωγή έως και 300.000 βαρέλια ανά ημέρα προκειμένου να καλυφθεί το κενό που αφήνει η μειωμένη ιρανική παραγωγή.

Αναφορικά με την Ρωσία, η αύξηση της παραγωγής πετρελαίου της χώρας ανήλθε σε 150.000 βαρέλια ανά ημέρα τον περασμένο Σεπτέμβριο και αναμένεται μέχρι τα τέλη του 2018 να αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

 

Ο Ρώσος  πρόεδρος Βλαντιμήρ Πούτιν

Να σημειωθεί ότι  στο ενδεχόμενο να αυξήσει η Ρωσία την  παραγωγή  αργού πετρελαίου  κατά 200.000-300.00 βαρέλια, ώστε να ανταποκριθεί σε πιθανές ελλείψεις, είχε αναφερθεί προσφάτως και  ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμήρ Πούτιν

Πιο συγκεκριμένα ο Ρώσος Πρόεδρος ανέφερε ότι η χώρα του ήδη έχει αυξήσει την παραγωγή αργού κατά 400.000 βαρέλια ημερησίως μετά την συμφωνία του Ιουνίου με τον ΟΠΕΚ, ενώ αν κρίνεται αναγκαίο η παραγωγή αναμένεται να αυξηθεί επιπλέον κατά 200.000-300.00 βαρέλια ανά  ημέρα.

Ο Πρόεδρος Πούτιν επεσήμανε παράλληλα ότι συμφωνεί με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τραμπ στο ότι οι τρέχουσες τιμές αργού κρίνονται αρκετά υψηλές και τόνισε ότι μία δίκαιη τιμή για την Ρωσία θα πρέπει να κινείται σε ένα εύρος μεταξύ 65-75 δολαρίων ανά βαρέλι.

Τέλος σημειώνεται ότι η ρωσική παραγωγή αργού ανήλθε σε υψηλά 30 ετών τον Σεπτέμβριο στα 11,36 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Να σημειωθεί ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει καλέσει τις χώρες μέλη του OPEC να προβούν σε αύξηση της πετρελαϊκής τους παραγωγής με στόχο την συμπίεση των τιμών του πετρελαίου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Εξαιρετικά εύθραυστη η κατάσταση στην Ευρωζώνη”

Αισιόδοξη η Άνγκελα Μέρκελ για την πορεία της οικονομίας στην χώρα μας. Επεσήμανε πως Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία και Ιρλανδία έχουν ολοκληρώσει τα προγράμματα για τη στήριξή τους ή βρίσκονται κοντά στην έξοδο από αυτά. Ωστόσο η κατάσταση στην ευρωζώνη παραμένει ακόμη εξαιρετικά εύθραυστη. Ξεκαθάρισε, παράλληλα, ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης[…]

Περισσότερα »

Επιβραδύνθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη

Η δραστηριότητα των επιχειρήσεων της Ευρωζώνης αυξήθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο τον Φεβρουάριο, καθώς οι υψηλότερες τιμές και το ισχυρότερο ευρώ είχαν κάποια επίπτωση σε αυτή, αλλά

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *