Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ρολάν Γκαρός: Επεσε με ψηλά το κεφάλι η Σάκκαρη

0 σχόλια ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η Μαρία Σάκκαρη προσπάθησε, αλλά δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον τελικό του Roland Garros, καθώς μετά από 3 ώρες και 18 λεπτά σκληρής μάχης ηττήθηκε από την Κρεϊτσίκοβα Νο33 τενίστρια στην παγκόσμια κατάταξη της WTA με 7-5, 4-6, 9-7 και αποχαιρέτησε με ψηλά το κεφάλι το Παρίσι.

Στον παρθενικό Grand Slam ημιτελικό της καριέρας της, η Σάκκαρη εμφανίστηκε πιο σφιγμένη από την αντίπαλό της και δεν έπαιξε το τένις που μας είχε συνηθίσει τις προηγούμενες μέρες.

Στο τέλος, η Κρεϊτσίκοβα ανέβασε ρυθμό, έγινε το αφεντικό στο ματς και ξέφυγε από τα δόντια της Ελληνίδας, παίρνοντας την πρώτη πρόκριση της καριέρας της, σε τελικό Slam.

Μάλιστα, το Σαββατοκύριακο θα προσπαθήσει να γράψει ιστορία, καθώς θα αγωνιστεί τόσο στον τελικό των διπλών, όσο και στον τελικό του μονού. Η Κρεϊτσίκοβα θα αντιμετωπίσει την Παβλιουντσένκοβα στον τελικό του Roland Garros το Σάββατο στις 16:00.

Στα του ημιτελικού, η Μαρία Σάκκαρη μπορεί να έκανε λιγότερα αβίαστα λάθη (55 έναντι 58) και να είχε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στις ευκαιρίες για break που τις εμφανίστηκαν (55% έναντι 47%), όμως δεν μπόρεσε να κατακτήσει αυτή τη σπουδαία νίκη.

Αν και το πλησίασε όσο ποτέ. Είχε match point στα χέρια της, στο σερβίς της Κρεϊτσίκοβα στο 3-5 του καθοριστικού set. Όμως δεν τις έφτασε. Η Τσέχα το έσωσε με ένα drive backhand στην ευθεία, μετά από δυνατό σερβίς της και έμεινε ζωντανή στον αγώνα.

Εκείνο, ήταν το μεγάλο turning point της αναμέτρησης. Η Κρεϊτσίκοβα παρέμεινε ψύχραιμη στους επόμενους πόντους και μετέφερε την πίεση στη Μαρία, που δεν μπόρεσε να τη διαχειριστεί όταν σέρβιρε για την πρόκριση στο 4-5.

Αν και έσωσε ένα break point της Τσέχας με μαγικό crosscourt backhand, δεν μπόρεσε να το κάνει δεύτερη φορά και η Νο33 του ταμπλό, έκανε το 5-5.

Από εκεί και πέρα, το παιχνίδι μπήκε στη σφαίρα επιρροής της Κρεϊτσίκοβα. Πιο άνετη, με περισσότερες λύσεις και καθαρό μυαλό που έλειψε από τη Μαρία, η Τσέχα απείλησε στο 7-6, χάνοντας τρία match points.

Στο 8-7 όμως, δεν λάθεψε. Αν και ο chair umpire έκανε ολέθριο λάθος στο πρώτο m.p. της Κρεϊτσίκοβα, δίνοντας “in” ένα χτύπημα της Μαρίας που ήταν εκτός βασικής γραμμής (όπως έδειξε το τηλεοπτικό hawk eye), στην επόμενη ευκαιρία της, “έκλεισε” το ματς.

Πηγή: www.tennis24.gr

Σχετικά Αρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες:,