Ρομπότ έλυσε τον κύβο του Ρούμπικ σε μόνο 0,38 δευτερόλεπτα (VIDEO)

Μόνο 0,38 διευτερόλεπτα χρειάστηκε ένα αμερικανικό ρομπότ για να λύσει τον κύβο του Ρούμπικ, καταρρίπτοντας το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ των 0,637 δευτερολέπτων που κατείχε ένα γερμανικό ρομπότ.

Κάθε κίνηση του ρομπότ παίρνει μόλις 15 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Ο φοιτητής του ΜΙΤ Μπεν Κατζ και ο Τζάρεντ Ντι Κάρλο, που δημιούργησαν το ρομπότ, δήλωσαν σίγουυροι ότι αυτό μπορεί να βελτιώσει κι άλλο την επίδοσή του.

Το προηγούμενο ρεκόρ του ρομπότ Sub1 Reloaded του γερμανικού μηχανικού ‘Αλμπερτ Μπέερ είχε αναγνωρισθεί από τον οργανισμό Γκίνες το 2017, σύμφωνα με το BBC. Το παγκόσμιο ανθρώπινο ρεκόρ επίλυσης του κύβου είναι τα 4,59 δευτερόλεπτα.

Ο κύβος του Ρούμπικ, ένα τρισδιάστατο μηχανικό παζλ, αποτελεί επινόηση από το 1974 του Ούγγρου γλύπτη και καθηγητή αρχιτεκτονικής Έρνο Ρούμπικ. Σήμερα θεωρείται ένα από τα εμπορικότερα παιχνίδια στον κόσμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Μεγάλη μου Αγάπη» με Αντ. Βουρδέρη, Κυρ. Καμπερίδη και Σπ. Μπιτσάκη

Την αποκάλυψη της επιστροφής του Γιώργου Δερβίση στην ομάδα πόλο ανδρών επεφύλασσε ως έκπληξη για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού η εκπομπή του Ερασιτέχνη στο Κανάλι 1 του Πειραιά, κάτι που ανακοινώθηκε και επισήμως λίγο αργότερα από την επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου (www.osfp.org).  Η «Μεγάλη μου αγάπη» στάθηκε επίσης στον καταιγισμό[…]

Περισσότερα »

EBEΠ: Φόρουμ με θέμα: «Πειραιάς και Διαχείριση Απορριμμάτων»

Οι προκλήσεις αλλά και οι ευκαιρίες που υπάρχουν στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων και των αποβλήτων ήταν στο επίκεντρο των εργασιών του φόρουμ με θέμα: «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ», που διοργάνωσε σήμερα, Πέμπτη, η Αναπτυξιακή Πρωτοβουλία Α-ENERGY INVESTMENTS στο αμφιθέατρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, με τη συνεργασία του ΕΒΕΠ, του Συνδέσμου Βιομηχανιών[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *