Ρωσία: Η επέκταση του ΝΑΤΟ στα σύνορά μας υπονομεύει τη σταθερότητα στην Ευρώπη

Το Κρεμλίνο εξέφρασε σήμερα ανησυχία για δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης σύμφωνα με τα οποία η Πολωνία έχει ζητήσει μόνιμη αμερικανική στρατιωτική παρουσία στο έδαφός της, και υπογράμμισε πως η επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα σύνορα της Ρωσίας υπονομεύει τη σταθερότητα στην Ευρώπη.
Η Βαρσοβία θα μπορούσε να προσφέρει μέχρι και 2 δισεκατομμύρια δολάρια για να χρηματοδοτηθεί μια τέτοια στρατιωτική παρουσία, σύμφωνα με την πρόταση του πολωνικού υπουργείου Άμυνας που δημοσιοποίησαν πολωνικά μέσα ενημέρωσης.
Κυβερνητική πηγή στην Πολωνία επιβεβαίωσε στο πρακτορείο Ρόιτερ πως έχει γίνει τέτοια πρόταση. Το πολωνικό υπουργείο Άμυνας δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα για σχόλιο.
Ερωτηθείς σχετικά με την κίνηση αυτή, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως τέτοιες αποφάσεις εντάσσονται στην κυριαρχία κάθε χώρας, όμως βλάπτουν τη συνολική ατμόσφαιρα στην ήπειρο.
«Όταν βλέπουμε τη σταδιακή επέκταση των στρατιωτικών δομών του ΝΑΤΟ προς τα σύνορά μας…, αυτό φυσικά δεν δημιουργεί με κανέναν τρόπο ασφάλεια και σταθερότητα στην ήπειρο», δήλωσε σήμερα ο Πεσκόφ στη διάρκεια ενημέρωσης δημοσιογράφων.
«Αντιθέτως αυτές οι επεκτατικές ενέργειες οδηγούν φυσικά σε αντίμετρα από τη ρωσική πλευρά ώστε να αποκατασταθεί η ισορροπία που παραβιάζεται κάθε φορά μ′ αυτόν τον τρόπο», δήλωσε ο Πεσκόφ.
Η Πολωνία εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ το 1999 μαζί με την Ουγγαρία και την Τσεχική Δημοκρατία και έκτοτε πολλές άλλες πρώην κομμουνιστικές χώρες ―περιλαμβανομένων των τριών δημοκρατιών της Βαλτικής που συνορεύουν με τη Ρωσία― εντάχθηκαν .σε διαδοχικά κύματα, παρά την ισχυρή αντίδραση της Μόσχας.
HuffPost Greece

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βρετανοί διαδηλώνουν κατά του Brexit

Την Τετάρτη η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι να καταθέσει αίτηση για την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ. Το περασμένο Σαββατοκύριακο χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στη βρετανική πρωτεύουσα κατά του Brexit. Το περασμένο Σαββατοκύριακο, την ώρα που οι αρχηγοί των υπόλοιπων 27 χωρών της ΕΕ γιόρταζαν την 60η επέτειο από[…]

Περισσότερα »

Διευκρινήσεις από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα για τις καταγγελίες κακοποίησης

 Με αφορμή την χθεσινή ανακοίνωση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (MSF), που δημοσιοποιήθηκε από τα διεθνή δίκτυα και αφορά τις καταγγελίες κακοποίησης, το ελληνικό τμήμα της ΜΚΟ δίνει διευκρινήσεις, σημειώνοντας πως τα περιστατικά ήρθαν στο φως της δημοσιότητας κατόπιν πρωτοβουλίας των ίδιων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για λόγους διαφάνειας και λογοδοσίας, με στόχο την[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *