Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: Ο Χάφταρ ζήτησε δύο ημέρες για να συζητήσει τη συμφωνία 

Ο στρατάρχης Χάφταρ ζήτησε δύο ημέρες για να συζητήσει με τους αρχηγούς των φυλών, που υποστηρίζουν τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (ΛΕΣ), το τελικό κείμενο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε στη Μόσχα, πριν το υπογράψει, ανακοίνωσε σήμερα στους δημοσιογράφους το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Ο διοικητής του ΛΕΣ στρατάρχης Χάφταρ είδε θετικά το τελικό κείμενο της συμφωνίας, όμως πριν από την υπογραφή του ζήτησε δύο εικοσιτετράωρα για να συζητήσει το κείμενο με τους ηγέτες των φυλών που υποστηρίζουν τον ΛΕΣ», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το ρωσικό υπουργείο υπενθύμισε ότι το σχέδιο της τελικής συμφωνίας έχει υπογραφεί από τον επικεφαλής της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας Φαέζ Σάρατζ και από τον πρόεδρο του Ανώτατου Κρατικού Συμβουλίου της Λιβύης Χάλεντ Αλ-Μίσρι.

Τέλος το ρωσικό υπουργείο Άμυνας προσέθεσε ότι η συνεργασία που άρχισε στην ρωσική πρωτεύουσα θα συνεχισθεί «καθώς ο όγκος των συσσωρευμένων ενδολιβυκών προβλημάτων απαιτεί επίπονη δουλειά όσον αφορά στην διαμόρφωση σταθμισμένων και αμοιβαία αποδεκτών για όλες τις πλευρές αποφάσεων».

Το Γαλλικό πρακτορείο μεταδίδει εξάλλου από τη Μόσχα πως το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διαβεβαίωσε ότι η χθεσινή συνάντηση στη Μόσχα των δύο Λίβυων αντιπάλων κατέληξε «στην σύναψη μιας κατ’αρχήν συμφωνίας μεταξύ των εμπολέμων για να διατηρηθεί και να παραταθεί επ’ αόριστον η κατάπαυση των εχθροπραξιών».

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Spiegel: Αποτύχατε κ. Μέρκελ στην αντιμετώπιση της κρίσης

Επίθεση κατά της Γερμανίδας καγκελαρίου, Αγγελας Μέρκελ για την οικονομική πολιτική που ακολούθησε στην περίπτωση της Ελλάδας, εξαπολύει το Spiegel. Με μια ανάλυσή της για την κρίση στην Ευρώπη και κυρίως στη χώρα μας τονίζει ότι η κ. Μέρκελ κυνηγάει ανεμόμυλους και τα προβλήματα δεν επιλύονται αλλά μετατοπίζονται. Όπως αναμεταδίδει[…]

Περισσότερα »

FT: Προς δεύτερο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας (;)

Σε δημοσίευμα των Financial Times αναφέρεται ότι ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας φαντάζει σήμερα αναπόφευκτο και οι υπουργοί της βρετανικής κυβέρνησης έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το ζήτημα είναι πότε θα διεξαχθεί αυτό. Η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον έχει δηλώσει ότι η Σκωτία θα προχωρήσει σε[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *