Ρυθμίσεις – Φοροελαφρύνσεις: Όλα στο τραπέζι του σημερινού Euroworking Group

Οι τεχνοκράτες του Eurogroup θα ενημερωθούν σήμερα για τα σχέδια του οικονομικού επιτελείου το επόμενο διάστημα.
Η ελληνική αντιπροσωπεία θα ενημερώσει σήμερα την ομάδα εργασίας της ευρωζώνης τόσο για τις ρυθμίσεις των 120 για ταμεία και εφορίες που αναμένεται να ενεργοποιηθούν τις επόμενες μέρες όσο για το νέο πακέτο ελαφρύνσεων που βρίσκεται σε φάση προετοιμασίας.

Ο στόχος είναι το συμβούλιο των υπουργών οικονομικών να έχει μια εικόνα για τις προθέσεις της ελληνικής πλευράς μετά και την πιστοποίηση μεγαλύτερο του αρχικά προβλεπόμενου δημοσιονομικού χώρου το 2018 αλλά και για το 2019 Σύμφωνα με πληροφορίες ο επιπλέον δημοσιονομικός χώρος που προκύπτει σύμφωνα με την ελληνική πλευρά είναι περίπου 2 δισ. και η προοπτική είναι ένα μεγάλο μέρος να διατεθεί σε μειώσεις φόρων.

Ωστόσο οι μειώσεις σε ΦΠΑ φορολογικούς συντελεστές ΕΝΦΙΑ και 13η σύνταξη δεν θα συζητηθούν αναλυτικά πριν την επίσκεψη των θεσμών στην Αθήνα από την Δευτέρα 6 του μήνα μέχρι και την Τετάρτη 8 του μήνα Στο τριήμερο αυτό θα περιγραφούν αναλυτικά οι παρεμβάσεις που θέλει να προχωρήσει η ελληνική πλευρά ακόμη και από τα 2019 θα κοστολογηθούν και θα οριστικοποιηθεί τι και πότε θα εφαρμοστεί με σημείο αναφοράς τα δημοσιονομικά περιθώρια που θα διαπιστωθούν από δανειστές και ΥΠΟΙΚ όχι μόνο για το 2019 αλλά και για τα επόμενα χρόνια.

Οι ρυθμίσεις

Το δεύτερο θέμα για το οποίο θα ενημερωθούν οι ομόλογοι του κ. Χουλιαράκη στο EWG είναι για την πορεία οριστικοποίησης των ρυθμίσεων οφειλών σε έως 120 δόσεις σε εφορία και ταμεία. Η ρύθμιση για τα ταμεία είναι έτοιμη να πάρει την σειρά της για ψήφιση ανάλογα με την προθεσμία που θα οριστεί από την Βουλή. Η ρύθμιση όμως για τις οφειλές προς την εφορία έχει ακόμη λεπτομέρειες που θα πρέπει να οριστικοποιηθούν πριν πάρει και αυτή την ρύθμιση για την Βουλή. Και αυτό το θέμα αναμένεται να κλείσει την επόμενη εβδομάδα στις συναντήσεις που θα γίνουν στην Αθήνα με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Η πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ

Ένα ακόμη σημαντικό θέμα που θα έχει η ελληνική ατζέντα θα είναι η ενημέρωση των τεχνοκρατών της Ευρωζώνης σχετικά το αίτημα που υποβλήθηκε μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα για την αποπληρωμή μέρους της οφειλής της Ελλάδας στο ΔΝΤ προς τον ESM.

Οι εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας που θα συμμετέχουν στην συνεδρίαση θα αναλάβουν όχι μόνο να περιγράψουν αλλά και να υποστηρίξουν το ελληνικό αίτημα. Θα εξηγήσουν δηλαδή ότι η αποπληρωμή των 3,7δισ. από τα 9,7 δισ. ευρώ που χρωστά η Ελλάδα στο ΔΝΤ θα βοηθήσει την Ελλάδα να βελτιώσει το προφίλ πληρωμών για το χρέος και κατά συνέπεια να αποπληρώσει και τα ευρωπαϊκά δάνεια της. Κατά συνέπεια θα πρέπει να γίνει αποδεκτή και από το συμβούλιο των υπουργών οικονομικών.
News247.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Δίκη – φάρσα» για τον πρώην επικεφαλής της Siemens

Το θέμα που κυριαρχεί στον γερμανικό τύπο είναι οι μαζικές επιθέσεις εναντίον γυναικών την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία. Ακόμα μια δημοσίευση για τη δίκη του πρώην επικεφαλής της Siemens στην Αθήνα. Σχόλιο της Süddeutsche Zeitung επικεντρώνεται στη συζήτηση που έχει ξεκινήσει σχετικά με τη δυνατότητα απέλασης αιτούντων άσυλο που[…]

Περισσότερα »

«Καίνε» τα πρώτα εκκαθαριστικά της Εφορίας: Διπλός φόρος σε σχέση με το 2016

Κακή γεύση δίνει η πρώτη παρτίδα των 82.800 εκκαθαριστικών από την εφορία αφού ο μέσος φόρος φτάνει τα 617 ευρώ, έναντι 313 την ίδια περίοδο του 2016. Με δεδομένο ότι πρώτοι κάνουν δηλώσεις οι συνταξιούχοι και όσοι ξέρουν ότι περιμένουν επιστροφή ή ελάχιστο φόρο, η συνέχεια αναμένεται πιο άγρια με[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *