Σαφάρι για τα οχήματα που δεν εχουν περάσει ΚΤΕΟ

Της Κωνσταντίνας Πετούση

Από 30 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι ηλεκτρονικές διασταυρώσεις για τον εντοπισμό των οχημάτων (αυτοκίνητα, δίκυκλα ή φορτηγά) που δεν έχουν περάσει Τεχνικό Έλεγχο, καθώς ενεργοποιείται ο νόμος 4530/2018, ο οποίος προβλέπει ότι όποιο όχημα δεν περάσει εμπρόθεσμα ΚΤΕΟ, θα επιβάλλεται πρόστιμο στον ιδιοκτήτη του, το οποίο μπορεί να φτάσει έως και το ύψος των 150 ευρώ.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιωτικών ΚΤΕΟ Κωνσταντίνος Βήκας, μίλησε στο Κανάλι Ένα 90,4 και την εκπομπή «Μένουμε Πειραιά» των Κ. Πετούση & Ν. Παρασκευά, για την διαδικασία, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι 1 στα 2 οχήματα κυκλοφορούν ανασφάλιστα, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της χώρας.

Ο εντοπισμός των οχημάτων θα γίνεται με ηλεκτρονική διασταύρωση μέσω της βάσης δεδομένων για τα οχήματα που έχουν περάσει ΚΤΕΟ, την οποία διατηρεί το υπουργείο Μεταφορών, σε συνδυασμό με την αντίστοιχη του υπουργείου Οικονομικών, όπου καταγράφονται όλα τα οχήματα ανεξαιρέτως, ενώ τα πρόστιμα θα αναρτώνται στην καρτέλα του ιδιοκτήτη στο Taxisnet.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sharp IGZO free form: Οθόνες χωρίς γωνίες, με μηδενικό πλαίσιο

Η Sharp παρουσίασε ένα πρωτότυπο οθόνης, με την ονομασία Free-Form Display, δείχνοντας το μέλλον των οθονών, οι οποίες θα μπορούν να έχουν οποιοδήποτε σχήμα και μηδενικό πλαίσιο περιμετρικά. Το πρωτότυπο αυτό, έχει μηδενικό bezels περιμετρικά, ενώ καταργεί το παραδοσιακό ορθογώνιο σχήμα που έχουν αυτή τη στιγμή οι οθόνες της αγοράς[…]

Περισσότερα »

1 comment

  1. Ακόμη και με την ηλεκτρονική διασταύρωση κυκλοφορούν ακόμα πολλά οχήματα που δεν έχουν περάσει κτεο η είναι και ανασφάλιστα!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *