Σαφάρι για τα οχήματα που δεν εχουν περάσει ΚΤΕΟ

Της Κωνσταντίνας Πετούση

Από 30 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι ηλεκτρονικές διασταυρώσεις για τον εντοπισμό των οχημάτων (αυτοκίνητα, δίκυκλα ή φορτηγά) που δεν έχουν περάσει Τεχνικό Έλεγχο, καθώς ενεργοποιείται ο νόμος 4530/2018, ο οποίος προβλέπει ότι όποιο όχημα δεν περάσει εμπρόθεσμα ΚΤΕΟ, θα επιβάλλεται πρόστιμο στον ιδιοκτήτη του, το οποίο μπορεί να φτάσει έως και το ύψος των 150 ευρώ.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιωτικών ΚΤΕΟ Κωνσταντίνος Βήκας, μίλησε στο Κανάλι Ένα 90,4 και την εκπομπή «Μένουμε Πειραιά» των Κ. Πετούση & Ν. Παρασκευά, για την διαδικασία, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι 1 στα 2 οχήματα κυκλοφορούν ανασφάλιστα, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της χώρας.

Ο εντοπισμός των οχημάτων θα γίνεται με ηλεκτρονική διασταύρωση μέσω της βάσης δεδομένων για τα οχήματα που έχουν περάσει ΚΤΕΟ, την οποία διατηρεί το υπουργείο Μεταφορών, σε συνδυασμό με την αντίστοιχη του υπουργείου Οικονομικών, όπου καταγράφονται όλα τα οχήματα ανεξαιρέτως, ενώ τα πρόστιμα θα αναρτώνται στην καρτέλα του ιδιοκτήτη στο Taxisnet.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Seat Ateca: Το πρώτο SUV όχημα της Seat

Η φετινή έκθεση της Γενεύης θα είναι πολύ σημαντική για την Seat καθώς ανάμεσα στα υπόλοιπα μοντέλα που θα παρουσιάσει θα έχει μια ιστορική πρεμιέρα για την εταιρεία. Πρόκειται για το Seat Ateca που δανείζεται προφανώς το όνομά του από τη μικρή ισπανική πόλη στην περιοχή της Σαραγόσα. Το Seat[…]

Περισσότερα »

ΙΜΕΤ: «Εβδομάδα ευφυούς κινητικότητας Θεσσαλονίκης»

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Ινστιτούτο Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης, οργανώνουν την «Εβδομάδα ευφυούς κινητικότητας Θεσσαλονίκης» από 22 έως 26 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για μια σειρά εκδηλώσεων που έχουν στόχο να παρουσιάσουν στο κοινό της Θεσσαλονίκης της δυνατότητες[…]

Περισσότερα »

1 comment

  1. Ακόμη και με την ηλεκτρονική διασταύρωση κυκλοφορούν ακόμα πολλά οχήματα που δεν έχουν περάσει κτεο η είναι και ανασφάλιστα!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *