Σχέδιο για επιστροφή του ειδικού φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο

Μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για τον αγροτικό τομέα.

Το πολυνομοσχέδιο θα περιλαμβάνει τον νέο νόμο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, αλλά και μέτρα για το ζήτημα των ελληνοποιήσεων, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ. Επιπλέον, θα νομοθετηθούν πιο αυστηρά πρόστιμα για τις επιχειρήσεις που παρανομούν. Υπάρχουν σκέψεις τα πρόστιμα αυτά να υπολογίζονται επί του τζίρου των επιχειρήσεων, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου.

Εξετάζεται η επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση εξετάζει το θέμα του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο για αγρότες. Αυτό, σε συνδυασμό με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων και τη συμμετοχή των παραγωγών σε συλλογικά σχήματα εκτιμάται ότι θα μειώσει κατακόρυφα το κόστος παραγωγής των αγροτών.

Εντός του Οκτώβρη επίκειται η πρόσκληση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων προς τις τράπεζες για την ενεργοποίηση του Ταμείου Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης, μέσω του οποίου προβλέπεται να «πέσουν» στην αγορά περί τα 400 εκατ. ευρώ.

Τα δάνεια αυτά, τα οποία θα είναι διαθέσιμα μέσω των πιστωτικών ιδρυμάτων σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, θα ξεκινούν από τις 10.000 ευρώ, θα έχουν χαμηλά επιτόκια και μεγαλύτερο χρόνο αποπληρωμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γ. Πλακιωτάκης: Μελέτες αξιολόγησης βιωσιμότητας για τα μεγάλα περιφερειακά λιμάνια

Σχετικά με τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης υπογράμμισε πως “αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι να προχωρήσουν τα αναπτυξιακά σχέδια τόσο του ΟΛΠ όσο και του ΟΛΘ το ταχύτερο δυνατόν”.

Περισσότερα »

«Μάχη» για εκκαθαρίσεις τραπεζών σε Eurogroup και ECOFIN

Το «ακανθώδες» ζήτημα της εκκαθάρισης προβληματικών τραπεζών αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο των συνεδριάσεων του Eurogroup τη Δευτέρα και του ECOFIN την Τρίτη, καθώς εντείνεται η προσπάθεια επίτευξης προόδου προς την τραπεζική ενοποίηση της Ευρώπης πριν τις Ευρωεκλογές του Μαΐου. Η δημιουργία ενός ενιαίου μηχανισμού εκκαθάρισης τραπεζών και ενός κοινού[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *