Σχέδιο για επιστροφή του ειδικού φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο

Μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για τον αγροτικό τομέα.

Το πολυνομοσχέδιο θα περιλαμβάνει τον νέο νόμο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, αλλά και μέτρα για το ζήτημα των ελληνοποιήσεων, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ. Επιπλέον, θα νομοθετηθούν πιο αυστηρά πρόστιμα για τις επιχειρήσεις που παρανομούν. Υπάρχουν σκέψεις τα πρόστιμα αυτά να υπολογίζονται επί του τζίρου των επιχειρήσεων, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου.

Εξετάζεται η επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση εξετάζει το θέμα του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο για αγρότες. Αυτό, σε συνδυασμό με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων και τη συμμετοχή των παραγωγών σε συλλογικά σχήματα εκτιμάται ότι θα μειώσει κατακόρυφα το κόστος παραγωγής των αγροτών.

Εντός του Οκτώβρη επίκειται η πρόσκληση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων προς τις τράπεζες για την ενεργοποίηση του Ταμείου Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης, μέσω του οποίου προβλέπεται να «πέσουν» στην αγορά περί τα 400 εκατ. ευρώ.

Τα δάνεια αυτά, τα οποία θα είναι διαθέσιμα μέσω των πιστωτικών ιδρυμάτων σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, θα ξεκινούν από τις 10.000 ευρώ, θα έχουν χαμηλά επιτόκια και μεγαλύτερο χρόνο αποπληρωμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φορολογικό μπόνους μόνο για τους συνεπείς

Μπόνους υπό προϋποθέσεις σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο για όσους εξοφλήσουν εφάπαξ το φόρο τους στα τέλη Ιουλίου. Η κίνηση αυτή από το υπουργείο Οικονομικών γίνεται καθαρά για εισπρακτικούς λόγους και όχι για να επιβραβευθούν οι συνεπείς φορολογούμενοι. Στους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομικών το μπόνους θα έχουν μόνο οι συνεπείς φορολογούμενοι[…]

Περισσότερα »

Οι ανατροπές που φέρνει η ηλεκτρονική κάρτα εργασίας

Πιλοτικά, σε μεγάλες επιχειρήσεις θα εφαρμοστεί αρχικά το μέτρο. Τι προβλέπει ο νόμος του 2011, γιατί αντέδρασαν τότε τα συνδικάτα. Γιατί δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη. Πως θα γίνει η διασύνδεση με τις ΑΠΔ και το πληροφοριακό σύστημα Εργάνη. Την πιλοτική εφαρμογή του μέτρου της ηλεκτρονικής κάρτας εργασίας σχεδιάζει το υπουργείο[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *