Το σχέδιο Τσίπρα είναι οι μισοί να ζουν με επιδόματα και οι άλλοι μισοί με δόσεις

Τέλος στον μύθο που καλλιεργείται ότι με το τέλος των μνημονίων, θα γυρίσουμε στην ανάπτυξη, επιχειρεί να βάλει η Χαριλάου Τρικούπη, στηριζόμενη στα επίσημα στοιχεία της ΑΑΔΕ και την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι αμφότερα τα τελευταία «έρχονται να υπογραμμίσουν με έμφαση την πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες, που μόνο ο κ.Τσίπρας και οι συνεργάτες του δεν θέλουν να παραδεχθούν», κάνοντας λόγο συγκεκριμένα για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο που έφτασαν τα 102 δις ευρώ, για τέσσερα εκατομμύρια φορολογουμένους που οφείλουν στην Εφορία, για ένα εκατομμύριο πολίτες που γνώρισαν τις κατασχέσεις και άλλους 1,7 εκατομμύριο πολίτες που απειλούνται με κατάσχεση, καθώς και ένα εκατομμύριο πολίτες που ζουν με …δόσεις.
Δεδομένης της ‘καταιγίδας’ των κατασχέσεων προσωπικών λογαριασμών, αλλά και του πλήθους των υποχρεώσεων που είναι σε ρύθμιση, στο ΠΑΣΟΚ επιμένουν ότι ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% φέτος και για πέντε χρόνια είναι πρακτικά ανέφικτος και σε κάθε περίπτωση συνώνυμος της βαρβαρότητας. «Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η πολυδιαφημιζόμενη έξοδος από τα μνημόνια βρίσκει την κοινωνία γονατισμένη και εκατομμύρια πολίτες σε απελπιστική κατάσταση», λένε, τονίζοντας ότι οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται για τον βαθμό …καθαρότητας της εξόδου στις αγορές, αλλά θέλουν να δουν καθαρά προοπτικές βελτίωσης της ζωής τους. Για αυτό το πραγματικό ερώτημα, πάντως, υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση που «καθήλωση την οικονομία τρία χρόνια σε ύφεση αντί της προβλεπόμενης ανάπτυξης» δεν μπορεί να δώσει καμία απάντηση. Αντιστοίχως, δεν μπορεί να δώσει αναπτυξιακή προοπτική, την ώρα που πιστεύει ότι τα μνημόνια έφεραν την κρίση και όχι το αντίθετο.
«Καμία έξοδος στις αγορές δεν σηματοδοτεί το τέλος της κρίσης που θα διαιωνίζεται όσο δεν υπάρχει σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης με προοδευτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που καθιστούν παρελθόν χρόνιες παθογένειες», λένε στο ΠΑΣΟΚ υποστηρίζοντας αντίθετα ότι το σχέδιο ΕΛΛΑΔΑ που παρουσίασε η Φώφη Γεννηματά μιλάει πολύ συγκεκριμένα γι’ αυτές τις μεγάλες αλλαγές που δίνουν διέξοδο από την κρίση και -κατά τους ίδιους- μπορούν να ενώσουν όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες.
Όσο για το σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα «είναι οι μισοί να ζουν με επιδόματα και οι άλλοι μισοί με δόσεις», λένε, προειδοποιώντας όμως ότι «αυτό μπορεί να επαινείται από κάποιους ξένους, απορρίπτεται όμως από τον ελληνικό λαό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πανούσης: Δέχθηκα τηλεφωνήματα να αφήσω τα “παιδιά”

«Σε επεισόδια που είχαν γίνει συλλήψεις δέχθηκα τηλεφωνήματα να αφήσω τα “παιδιά”», αναφέρει στην ΚτΚ ο πρώην υπουργός ΠτΠ Γιάννης Πανούσης, προσθέτοντας ότι η αστυνομία όφειλε να κάνει τη δουλειά της και πως προφανώς ο ίδιος δεν ενέδωσε. Όπως καταγγέλλει, από την επόμενη μέρα συγκεκριμένα ΜΜΕ κλιμάκωσαν «τον ιερό αγώνα»[…]

Περισσότερα »

Διελκυστίνδα (;) ΔΝΤ – ΣΕΒ για τις συλλογικές συμβάσεις…

Όπως αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της η «Αυγή», στο πλευρό του ΔΝΤ και των ακραίων απόψεών του περί συντριβής της εργασίας τάσσεται για άλλη μια φορά ο ΣΕΒ, τη στιγμή που η κυβέρνηση, με τη στήριξη των εργατικών ενώσεων, αλλά και εργοδοτικών φορέων που αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της διαπραγμάτευσης για την[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *