Το σχέδιο Τσίπρα είναι οι μισοί να ζουν με επιδόματα και οι άλλοι μισοί με δόσεις

Τέλος στον μύθο που καλλιεργείται ότι με το τέλος των μνημονίων, θα γυρίσουμε στην ανάπτυξη, επιχειρεί να βάλει η Χαριλάου Τρικούπη, στηριζόμενη στα επίσημα στοιχεία της ΑΑΔΕ και την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι αμφότερα τα τελευταία «έρχονται να υπογραμμίσουν με έμφαση την πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες, που μόνο ο κ.Τσίπρας και οι συνεργάτες του δεν θέλουν να παραδεχθούν», κάνοντας λόγο συγκεκριμένα για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο που έφτασαν τα 102 δις ευρώ, για τέσσερα εκατομμύρια φορολογουμένους που οφείλουν στην Εφορία, για ένα εκατομμύριο πολίτες που γνώρισαν τις κατασχέσεις και άλλους 1,7 εκατομμύριο πολίτες που απειλούνται με κατάσχεση, καθώς και ένα εκατομμύριο πολίτες που ζουν με …δόσεις.
Δεδομένης της ‘καταιγίδας’ των κατασχέσεων προσωπικών λογαριασμών, αλλά και του πλήθους των υποχρεώσεων που είναι σε ρύθμιση, στο ΠΑΣΟΚ επιμένουν ότι ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% φέτος και για πέντε χρόνια είναι πρακτικά ανέφικτος και σε κάθε περίπτωση συνώνυμος της βαρβαρότητας. «Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η πολυδιαφημιζόμενη έξοδος από τα μνημόνια βρίσκει την κοινωνία γονατισμένη και εκατομμύρια πολίτες σε απελπιστική κατάσταση», λένε, τονίζοντας ότι οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται για τον βαθμό …καθαρότητας της εξόδου στις αγορές, αλλά θέλουν να δουν καθαρά προοπτικές βελτίωσης της ζωής τους. Για αυτό το πραγματικό ερώτημα, πάντως, υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση που «καθήλωση την οικονομία τρία χρόνια σε ύφεση αντί της προβλεπόμενης ανάπτυξης» δεν μπορεί να δώσει καμία απάντηση. Αντιστοίχως, δεν μπορεί να δώσει αναπτυξιακή προοπτική, την ώρα που πιστεύει ότι τα μνημόνια έφεραν την κρίση και όχι το αντίθετο.
«Καμία έξοδος στις αγορές δεν σηματοδοτεί το τέλος της κρίσης που θα διαιωνίζεται όσο δεν υπάρχει σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης με προοδευτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που καθιστούν παρελθόν χρόνιες παθογένειες», λένε στο ΠΑΣΟΚ υποστηρίζοντας αντίθετα ότι το σχέδιο ΕΛΛΑΔΑ που παρουσίασε η Φώφη Γεννηματά μιλάει πολύ συγκεκριμένα γι’ αυτές τις μεγάλες αλλαγές που δίνουν διέξοδο από την κρίση και -κατά τους ίδιους- μπορούν να ενώσουν όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες.
Όσο για το σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα «είναι οι μισοί να ζουν με επιδόματα και οι άλλοι μισοί με δόσεις», λένε, προειδοποιώντας όμως ότι «αυτό μπορεί να επαινείται από κάποιους ξένους, απορρίπτεται όμως από τον ελληνικό λαό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ε. Βενιζέλος: “Χρέος του ΠΑΣΟΚ να είναι ενωμένο…”

Επίθεση κατά του Γιώργου Παπανδρέου, με αναφορές σε προσωπικούς σχεδιασμούς και ανιστόρητες εσωστρεφείς συζητήσεις, εξαπολύει η Χαρ. Τρικούπη, ενόψει της μεθαυριανής τρίτης ψηφοφορίας για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας και του φημολογούμενου ενδεχομένου εξαγγελίας ίδρυσης νέου κόμματος από τον πρώην πρωθυπουργό. Όπως αναφέρεται σε «άτυπη ενημέρωση» που εκδόθηκε «είναι αδιανόητο να υπονομευτεί η[…]

Περισσότερα »

Ανταγωνιστικότητα και ανάπτυξη για τη μεταρρύθμιση της Ε.Ε

«Προκειμένου να μεταρρυθμίσουμε την Ευρώπη χρειαζόμαστε ανταγωνιστικότητα, δημιουργία θέσεων απασχόλησης, που είναι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα και βεβαίως αλληλεγγύη μεταξύ όλων των χωρών μελών», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. Τον προβληματισμό τους για την επόμενη ημέρα των ευρωεκλογών εκφράζουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες. «Είμαι[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *