Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σχιστό: Ρίχνει τους τόνους ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας

0 σχόλια ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Μετά την έντονη αντίδραση του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη

του Νίκου Παρασκευά

Εμφανώς σε χαμηλότερους τόνους ήταν η απάντηση του Δημάρχου Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου, στις δηλώσεις του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, σχετικά με το θέμα του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) Σχιστού.

Ο κ. Βρεττάκος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι συμφωνεί πως ο Δήμος Πειραιά πρέπει να έχει δικό του ΣΜΑ αρκεί να βρίσκεται στα δικά του όρια.

Το περίεργο είναι ότι ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας ξεχνάει ότι ο εν λόγω σταθμός δεν είναι μεν εντός των ορίων του Δήμου Πειραιά, αλλά στην επικράτεια άλλου Δήμου (Περάματος), ο Δήμαρχος του οποίου όμως δεν αντέδρασε.

Από την στιγμή λοιπόν που ο ΣΜΑ Σχιστού δεν βρίσκεται εντός των ορίων του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, ο κ. Βρεττάκος γιατί τον χρησιμοποιεί;

Λέει ακόμα ότι για πολλά χρόνια το Σχιστό θεωρείτο η πίσω αυλή της Αττικής και ότι αυτό δεν είναι αποδεκτό από τους κατοίκους του Δήμου του.

Τόσα χρόνια που χρησιμοποιεί τον ΣΜΑ Σχιστού ο ίδιος και άλλοι 18 Δήμοι ήταν αποδεκτό και τώρα ξαφνικά δεν είναι;

Λέει ακόμα ο κ. Βρεττάκος ότι “επειδή υπάρχουν μπροστά μας τεράστια ζητήματα θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με όλους τους δημάρχους”.

Πως την εννοεί τελικά αυτή την συνεργασία;

Με το να εγείρει διαρκώς θέματα – συμπτωματικά – μόνο εναντίον του Δήμου Πειραιά, πότε με την “Ανάσταση” και πότε με το Σχιστό;

Κάπου φαίνεται ότι τα έχει μπερδέψει τα πράγματα, γιατί πριν αρχίσει τις κινητοποιήσεις, τις απειλές και τις ταρζανιές, θα έπρεπε πρώτος αυτός να διαβουλευθεί με τον Δήμαρχο Πειραιά και όχι να τον περιμένει να συρθεί σε διάλογο μαζί του αφού πρώτα… το έχει παίξει μάγκας.

Για την ιστορία παραθέτουμε αναλυτικά την απάντηση του κ. Βρεττάκου στις δηλώσεις του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη

Απάντηση του Δημάρχου Κερατσινίου- Δραπετσώνας

Ο δήμαρχος Πειραιά προχώρησε σε μία μακροσκελή ανακοίνωση, με την οποία μου επιτίθεται προσωπικά. Προφανώς και δεν θα απαντήσω στο ίδιο ύφος, γιατί πιστεύω βαθιά ότι οι Δήμαρχοι, όταν διαφωνούν, δε διαφωνούν για προσωπικά ζητήματα, αλλά γιατί προσπαθούν να υπερασπίσουν την ποιότητα ζωής και τα δικαιώματα των δημοτών τους.

Στην ιστοσελίδα του Δήμου μας φιλοξενούμε την επιστολή του Δημάρχου Πειραιά.

Προσυπογράφοντας ένα μεγάλο κομμάτι των δηλώσεων του, σημειώνω τα εξής:

Ναι, συμφωνούμε ότι ο Δήμος Πειραιά πρέπει να έχει – αφού αυτό θεωρεί σωστό – Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων για δική του χρήση. Αρκεί αυτός ο σταθμός να βρίσκεται στα δικά του όρια.

Ναι, συμφωνούμε ότι η περιοχή του Σχιστού είναι ήδη πολύ επιβαρυμένη γιατί θεωρούνταν για πολλά χρόνια «η πίσω αυλή όλης της Αττικής». Το γεγονός ότι ο μοναδικός Σ.Μ.Α στην Αττική που εξυπηρετεί πάνω από 5.000.0000 πολίτες βρίσκεται στο Σχιστό, επιβεβαιώνει αυτή τη διαπίστωση. Ωστόσο, το επιχείρημα που λέει ότι, αφού είναι επιβαρυμένη η περιοχή ας την επιβαρύνουμε κι άλλο, δεν είναι αποδεκτό απ’ τους ανθρώπους της πόλης μας, που αγωνίζονται εδώ και πολλά χρόνια για μία καλύτερη ποιότητα ζωής γι’ αυτούς και τα παιδιά τους.

Προφανώς και δεν έχω καμία διάθεση και πολύ περισσότερο αρμοδιότητα να πω σε οποιονδήποτε Δήμο τι θα κάνει με τις ιδιοκτησίες του. Είναι δεδομένο, όμως, ότι δεν θα σωπάσω, όταν ο οποιοσδήποτε επιχειρεί να αξιοποιήσει εκτάσεις, που ανήκουν στην ιδιοκτησία του, αλλά βρίσκονται στην πόλη μας, σε βάρος της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Στην δική μου αντίληψη είναι δεδομένο ότι αν ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας είχε στην ιδιοκτησία του εκτάσεις εντός των ορίων οποιουδήποτε άλλου Δήμου, πριν προβεί σε οποιασδήποτε αξιοποίηση τους, θα διαβουλευόταν με την τοπική δημοτική αρχή και το τοπικό δημοτικό συμβούλιο.

Εμείς θα συνεχίσουμε, γιατί όντως έχουμε μπροστά μας τεράστια ζητήματα, που πλήττουν εξίσου τους κατοίκους όλων των δήμων της περιοχής, να συνεργαζόμαστε με όλους τους Δημάρχους. Βασική προϋπόθεση για την καλή συνεργασία είναι να σέβεται ο καθένας από εμάς τα δικαιώματα και τις ανάγκες των κατοίκων που εκπροσωπεί ο άλλος.

Σχετικά Αρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες:, , , , ,