Στις 18:30 με τιμές Αρχηγού Κράτου το Άγιο Φως στην Ελλάδα

Η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός πραγματοποιείται στον Ναό της Αναστάσεως στην Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων χοροστατούντος του Πατριάρχη Θεοφίλου Γ΄.

Στην πομπή του Πατριάρχη και των κληρικών του Αγίου Τάφου καθώς και στην τελετή Αφής συμμετέχει η ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον  Υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη. Μετά τη λήξη της τελετής ο Πατριάρχης θα παραδώσει το Άγιο Φως στον εκπρόσωπο της Ελληνικής Πολιτείας που θα μεταφέρει το Άγιο Φως ανήμερα του Μεγάλου Σαββάτου στην Ελλάδα.

Το κυβερνητικό αεροσκάφος, με το οποίο θα μεταφερθεί το Άγιο Φως στην Ελλάδα αναμένεται να αφιχθεί στις 18.30 στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», όπου θα πραγματοποιηθεί ειδική τελετή με τιμές Αρχηγού Κράτους για την υποδοχή του, όπως και στη Θεσσαλονίκη, όπου η άφιξη του Αγίου Φωτός προγραμματίζεται για τις 21.50. Το Άγιο Φως θα μεταφερθεί συνολικά σε 17 πόλεις της Ελλάδας.

Η μεταφορά του Αγίου Φωτός θα γίνει και φέτος από την Aegean Airlines, που εκτός από τις προγραμματισμένες της πτήσεις, θα επιχειρήσει με τρία επιπλέον αεροσκάφη (που δεν κάνουν εμπορικές πτήσεις), την μεταφορά του σε όσο το δυνατόν περισσότερους προορισμούς.

Συνολικά, η AEGEAN και η θυγατρική της Olympic Air θα μεταφέρουν το Άγιο Φως σε 17 προορισμούς.

Τα αεροσκάφη, τα οποία θα αναχωρήσουν αμέσως μετά την άφιξη του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα, θα επιχειρήσουν προς τρεις διαφορετικούς γεωγραφικούς τομείς και συγκεκριμένα: Έναν προς Αιγαίο, έναν προς Ιόνιο και έναν προς Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν πτήσεις αποκλειστικά και μόνο για την μεταφορά του Αγίου Φωτός προς: Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Σάμο, Χίο, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη και Λήμνο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας και σε συνδυασμό με την ώρα άφιξης της αποστολής από τα Ιεροσόλυμα, η προγραμματισμένη ώρα άφιξης στον τελευταίο προορισμό για κάθε τομέα, θα είναι κατά προσέγγιση από τις 21:30 έως και τις 22:30.

Επιπλέον, το Μεγάλο Σάββατο, τα δρομολόγια των έκτακτων πτήσεων για την μεταφορά του Αγίου Φωτός, θα πραγματοποιηθούν από Αθήνα- Λάρισα, Λάρισα-Αλεξανδρούπολη, Αλεξανδρούπολη-Λήμνος, Λήμνος- Αθήνα, Αθήνα-Σάμος, Σάμος -Χίος, Χίος- Αθήνα, Αθήνα-Ζάκυνθος, Ζάκυνθος-Κεφαλονιά, Κεφαλονιά -Αθήνα.

Παράλληλα, η μεταφορά του Αγίου Φωτός το Μεγάλο Σάββατο, θα γίνει και με τις προγραμματισμένες πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air προς Ηράκλειο, Μύκονο, Σαντορίνη, Μυτιλήνη, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Κω, Ρόδο και Κέρκυρα.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

EΣΕΕ: Ανάκαμψη, αλλά υποτονική, σε οικονομία και εμπόριο

Σταδιακή βελτίωση των συνθηκών στην οικονομία, από την οποία όμως λείπει η ορμή, βλέπει το ΙΝ.ΕΜ.Υ της ΕΣΕΕ στο τριμηνιαίο δελτίο του. Η κατανάλωση αυξάνεται, αλλά με βαρδείς ρυθμούς, με αποτέλεσμα ο δείκτης τιμών να παραμένει υποτονικός σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρωζώνη. Στο μέτωπο της απασχόλησης το ισοζύγιο προσλήψεων/ αποχωρήσεων δίνει[…]

Περισσότερα »

ΕΚΠΟΙΖΩ: Το Ν/Σ καταργεί την προστασία της πρώτης κατοικίας

του Θοδωρή Ασβεστόπουλου…Έντονη είναι η αντίδραση της Ένωσης Καταναλωτών – H Ποιότητα της Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ) στην τροπολογία της κυβέρνησης για την προστασία της κύριας κατοικίας, την οποία χαρακτηρίζει

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *