Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρά η ΓΕΝΟΠ

Από την ημερομηνία κατάθεσης του νομοσχεδίου για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ θα ξεκινήσουν, 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες της ΓΕΝΟΠ, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία, ύστερα από συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της.

Το νομοσχέδιο πρόκειται να κατατεθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες στη Βουλή.

Η ΓΕΝΟΠ κάνει λόγο για «απόλυτη και ξεκάθαρη αντίθεση των εργαζομένων στο “Εθνικό έγκλημα” του ξεπουλήματος της ΔΕΗ», ενώ τονίζει ότι:

Η ΓΕΝΟΠ και τα Σωματεία -Μέλη της προετοιμάζονται να δώσουν, με όρους κοινωνίας, έναν δυναμικό και ξεκάθαρο αγώνα για την ακύρωση των αποφάσεων που δίνουν τη χαριστική βολή στον Όμιλο ΔΕΗ και πλήττουν ανεπανόρθωτα το δημόσιο συμφέρον.

Τη Δευτέρα αποφασίστηκε ακόμη η πραγματοποίηση δράσεων για ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων και των βουλευτών, αποτελεσματικότερη πληροφόρηση των πολιτών για τις επιπτώσεις και η κλιμάκωση του αγώνα των εργαζομένων, των κοινωνικών οργανώσεων και των τοπικών κοινωνιών «ενάντια στον ακρωτηριασμό της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τετάρτη η καταβολή του Εγγυημένου Εισοδήματος

Στην καταβολή του εγγυημένου κοινωνικού εισοδήματος σε 16.885 δικαιούχους προχωράει αύριο το υπουργείο Εργασίας. Ειδικότερα, θα πιστωθεί το ποσό των 4.697.469,88 ευρώ στους λογαριασμούς των 16.885 δικαιούχων του προγράμματος «Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα». Bio Latest Posts Γεωργιάδης Γιώργος Latest posts by Γεωργιάδης Γιώργος (see all) Αχτσιόγλου: Συλλογικές συμβάσεις και αύξηση μισθών[…]

Περισσότερα »

«Μπαλάκι» για τα… κενά οι εργαζόμενοι των Nοσοκομείων

Της Κωνσταντίνας Πετούση… «Μπαλάκι» έχουν γίνει οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων με αφορμή απόφαση του υπ. Υγείας για την μετακίνηση 71 ατόμων από το Γ.Ν.  Νίκαιας σε άλλη μονάδα καθώς οι εν λόγω εργαζόμενοι είχαν ήδη μετακινηθεί μέσω της διαθεσιμότητας εκεί, μετά το κλείσιμο μικρών νοσοκομειακών μονάδων τον περασμένο Οκτώβριο. «Αντί[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *