Απλήρωτες εδώ και 10 μήνες οι καθαρίστριες στα λεωφορεία

Της Ροδιάνας Αδαμίδη

Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται οι καθαρίστριες στα μπλε λεωφορεία στις Οδικές Συγκοινωνίες, καθώς παραμένουν απλήρωτες εδώ και 10 μήνες.

Στο «Κανάλι 1», μίλησε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των εργαζομένων ΟΣΥ, Απόστολος Κασιμέρης. «Οι καθαρίστριες δεν έχουν πληρωθεί 3 μήνες από το 2013 και 7 μήνες από το 2016. Είναι στην πλειοψηφία τους μετανάστριες ηλικίας 50 ετών και ζουν υπό άθλιες συνθήκες, αφού δεν έχουν άλλες απολαβές, βιώνοντας μία πολύ δύσκολη κατάσταση».

Σύμφωνα με τον κ. Κασιμέρη, η επίσχεση εργασίας θα συνεχιστεί μέχρι να καταβληθούν τα πρώτα δεδουλευμένα. «Ενώ έχει βγει δικαστική απόφαση για απόδοση των 3 μηνών, η διοίκηση της ΟΣΥ δεν τα καταβάλλει, βρίσκοντας συνεχώς εμπόδια. Στην ουσία, κάνει πλάτες στον εργολάβο με την στάση της, αφού όλα τα προηγούμενα χρόνια έπαιρνε ψευδείς βεβαιώσεις ότι το προσωπικό έχει πληρωθεί, ενώ κάτι τέτοιο δεν συνέβαινε και δεν ενδιαφερόταν να το ελέγξει».

Εφαρμογή του νόμου Σπίρτζη

Επιπλέον, ένα από τα αιτήματα τα οποία έχει προβάλλει το προσωπικό καθαριότητας, είναι η εφαρμογή του νόμου Σπίρτζη, η οποία αν και έχει ψηφιστεί από τον Αύγουστο, δεν εφαρμόζεται. «Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο νόμο, οι καθαρίστριες θα έπρεπε να συνάπτουν συμβάσεις εργασίας απευθείας με την ΟΣΥ και όχι με τον εργολάβο. Είναι απαράδεκτη και άθλια η στάση της διοίκησης. Το μόνο που ξέρει να εφαρμόζει με επιτυχία είναι μνημονιακούς, απαξιωτικούς νόμους» κατήγγειλε ο κ. Κασιμάνης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Yψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Σάμο – Ικαρία – Δωδεκάνησα

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών (www.civilprotection.gr), για αύριο Πέμπτη 2 Αυγούστου, προβλέπεται

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *