Σε φόρουμ για την οικονομία η Χριστίνα Τσιλιγκίρη

Με αφορμή την παρουσία της στην «23η Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με την Ελληνική Κυβέρνηση» η υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ στη Β Πειραιά στις πρόσφατες εκλογές, Χριστίνα Τσιλιγκίρη δήλωσε:

«Παρευρέθηκα στην «23η Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με την Ελληνική Κυβέρνηση» που διοργάνωσε το Economist στo Λαγονήσι το προηγούμενο διήμερο (16/17 Ιουλίου).

Πραγματοποιήθηκαν πολύ ενδιαφέρουσες και εποικοδομητικές συζητήσεις, ποικίλης θεματολογίας, όπως για την ελληνική οικονομία, την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις στην Ελλάδα, τον τουρισμό, την εξωτερική πολιτική, την ενέργεια και τις υποδομές που αποδεικνύει για μία ακόμα φορά ότι η συνεργασία κράτους και ιδιωτικής πρωτοβουλίας αποτελεί σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης.

Πολιτικοί και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού και ακαδημαϊκού κλάδου από όλο τον κόσμο παρέθεσαν τις απόψεις τους για αποφάσεις, κινδύνους και προοπτικές σε όλα τα επίπεδα. Η ελληνική κυβέρνηση ήταν σύσσωμη, εκπροσωπούμενη από τους αρμόδιους Υπουργούς δίνοντας το στίγμα της, παρουσιάζοντας τις προοπτικές ανάπτυξης των παραπάνω τομέων. Το διήμερο έκλεισε με την ομιλία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος μίλησε μεταξύ άλλων για την ανάγκη μεταμόρφωσης της Ελλάδας σε μια αληθινά φιλο-επιχειρηματική χώρα.

Όπως έχω πει, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και σύσσωμη η κυβέρνηση ξεκίνησαν εφαρμόζοντας ένα τεχνοκρατικό και ορθολογιστικό πλάνο. Θα πρέπει να είμαστε εκεί να στηρίξουμε την προσπάθεια, ιδίως όταν θα φανούν οι πρώτες αντιδράσεις από αυτούς που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα. Από αυτούς που θέλουν να κρατήσουν τη χώρα όμηρο των συντεχνιών και των μικρών και μεγάλων συμφερόντων». 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Koμισιόν: Να δοθεί προτεραιότητα στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια

«Οι ελληνικές τράπεζες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί επαρκώς και η προτεραιότητα τώρα είναι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια», επισημαίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Κληθείσα να σχολιάσει τις πρόσφατες εκτιμήσεις του ΔΝΤ περί ανάγκης ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών

Περισσότερα »

Συνάντηση Γ. Στουρνάρα – Τραπεζιτών για την α’ κατοικία

Με τους διευθύνοντες συμβούλους των συστημικών τραπεζών αναμένεται να συναντηθεί στις 15.30 ο διοικητής της ΤτΕ κ. Γιάννης Στουρνάρας, με θέμα των συνομιλιών το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας. Σύμφωνα με πληροφορίες στο επίκεντρο της συνάντησης θα τεθούν οι βασικές ενστάσεις των εκπροσώπων της ΕΚΤ που έχουν να κάνουν με την[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *