Σε φόρουμ για την οικονομία η Χριστίνα Τσιλιγκίρη

Με αφορμή την παρουσία της στην «23η Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με την Ελληνική Κυβέρνηση» η υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ στη Β Πειραιά στις πρόσφατες εκλογές, Χριστίνα Τσιλιγκίρη δήλωσε:

«Παρευρέθηκα στην «23η Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με την Ελληνική Κυβέρνηση» που διοργάνωσε το Economist στo Λαγονήσι το προηγούμενο διήμερο (16/17 Ιουλίου).

Πραγματοποιήθηκαν πολύ ενδιαφέρουσες και εποικοδομητικές συζητήσεις, ποικίλης θεματολογίας, όπως για την ελληνική οικονομία, την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις στην Ελλάδα, τον τουρισμό, την εξωτερική πολιτική, την ενέργεια και τις υποδομές που αποδεικνύει για μία ακόμα φορά ότι η συνεργασία κράτους και ιδιωτικής πρωτοβουλίας αποτελεί σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης.

Πολιτικοί και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού και ακαδημαϊκού κλάδου από όλο τον κόσμο παρέθεσαν τις απόψεις τους για αποφάσεις, κινδύνους και προοπτικές σε όλα τα επίπεδα. Η ελληνική κυβέρνηση ήταν σύσσωμη, εκπροσωπούμενη από τους αρμόδιους Υπουργούς δίνοντας το στίγμα της, παρουσιάζοντας τις προοπτικές ανάπτυξης των παραπάνω τομέων. Το διήμερο έκλεισε με την ομιλία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος μίλησε μεταξύ άλλων για την ανάγκη μεταμόρφωσης της Ελλάδας σε μια αληθινά φιλο-επιχειρηματική χώρα.

Όπως έχω πει, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και σύσσωμη η κυβέρνηση ξεκίνησαν εφαρμόζοντας ένα τεχνοκρατικό και ορθολογιστικό πλάνο. Θα πρέπει να είμαστε εκεί να στηρίξουμε την προσπάθεια, ιδίως όταν θα φανούν οι πρώτες αντιδράσεις από αυτούς που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα. Από αυτούς που θέλουν να κρατήσουν τη χώρα όμηρο των συντεχνιών και των μικρών και μεγάλων συμφερόντων». 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ύμνοι από τη ρωσική κυβέρνηση για την Ελλάδα: «Η χαϊδεμένη από τον Θεό χώρα»

Ελλάδα, η χαϊδεμένη από τον Θεό χώρα. Έτσι χαρακτηρίζει τη χώρα μας η υφυπουργός Πολιτισμού της Ρωσίας, υπεύθυνη για τον Τουρισμό, που μιλά, για τους στόχους του Κοινού Τουριστικού Έτους Ελλάδας-Ρωσίας, που ξεκίνησε από 1/10/2017 και ολοκληρώνεται στις 31/12/2018. Τη συμφωνία συνεργασίας του κοινού τουριστικού έτους υπέγραψαν στη Μόσχα η[…]

Περισσότερα »

Όλα τα νέα μέτρα… Ποιοι και πόσο επιβαρύνονται το 2017

Το 2017, ήρθε στη καθημερινότητα μας με τον πιο επιβαρυντικό τρόπο, όσο καμιά άλλη χρονιά την οκταετή πλέον περίοδο της κρίσης. Με συνολικά 17 αλλαγές ξεκίνησε η νέα χρονιά, φέρνοντας νέους φόρους, μειώσεις στις συντάξεις, μείωση μισθών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα λόγω αύξησης των εισφορών, νέες αυξήσεις του ΕΦΚ[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *