Δ. Πειραιά – Πολιτική Προστασία: Σε αυξημένη ετοιμότητα

Εν όψει των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, ισχυρών βροχοπτώσεων και θυελλωδών ανέμων που αναμένονται να εκδηλωθούν από τις 28 έως τις 29 Οκτωβρίου στην Αττική, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο της Ε.Μ.Υ. και τις ανακοινώσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο Δήμος Πειραιά:

  • έχει συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, για την εξασφάλιση του συντονισμού μεταξύ των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών
  • έχει θέσει σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας όλες τις άμεσα εμπλεκόμενες Υπηρεσίες σε θέματα Πολιτικής Προστασίας
  • έχει λάβει πρόσθετα μέτρα σε περιοχές επιρρεπείς στον πλημμυρικό κίνδυνο

Παρακαλούνται οι δημότες να ακολουθούν τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (https://www.civilprotection.gr/el) και να ενημερώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την πορεία εξέλιξης των φαινομένων.

Ιδιαίτερα, σύμφωνα με το δελτίο τύπου  της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που αφορά στα επικίνδυνα καιρικά  φαινόμενα, συστήνονται τα εξής:

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζοί  ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
  • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ.(www.astynomia.gr)

Σύνδεσμοι οδηγιών Γ.Γ.Π.Π. για καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους:

https://www.civilprotection.gr/sites/default/gscp_uploads/info_kataigides_1.pdf

https://www.civilprotection.gr/sites/default/gscp_uploads/info_thyellodeis_anemoi_1.pdf

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Πειραιά: Στήριξη στις εκλογές σε Ιωσήφ Βουράκη

Τη στήριξή της στο Συνδυασμό «ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΝΕΑ ΑΡΧΗ» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Ιωσήφ Βουράκη ανακοίνωσε Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Πειραιά. Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι: «Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Πειραιά στο πλαίσιο της προσπάθειας της ανασύνταξης του κινήματος και της ευρύτερης κεντροαριστεράς καλεί τους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ να[…]

Περισσότερα »

Νέο αναπτυξιακό πρότυπο για την Αττική παρουσίασε η Ρ. Δούρου

Το νέο αναπτυξιακό πρότυπο για την Αττική κατέθεσε προς δημόσια συζήτηση ο συνδυασμός «Δύναμη Ζωής» της υποψήφιας για την περιφέρεια Ρένας Δούρου. Το σχέδιο περιλαμβάνει τις χρηματοδοτικές προτεραιότητες καθώς και τα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν για την επίτευξη των στόχων. Έμφαση δίνεται στην εργασία και την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού,[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *