Σε λειτουργία η πλατφόρμα για την αποζημίωση των 800 ευρώ

Ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα, μέσω της οποίας οι εργοδότες, που είτε έχουν αναστείλει υποχρεωτικά τη λειτουργία των επιχειρήσεων τους είτε πλήττονται, δηλώνουν τα στοιχεία των εργαζομένων τους, προκειμένου να καταβληθεί η ειδική αποζημίωση των 800 ευρώ.

Πέρα από τους εργαζόμενους στους οποίους έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας και δικαιούνται τα 800 ευρώ, οι επιχειρήσεις-εργοδότες υποχρεούνται να συμπεριλάβουν στην υπεύθυνη δήλωση και τους εργαζόμενους των οποίων η σύμβαση εργασίας έχει λυθεί, από 1ης Μαρτίου 2020 έως 20 Μαρτίου 2020, είτε με καταγγελία από τους ίδιους, είτε με οικειοθελή αποχώρηση του εργαζόμενου.

Η διαδικασία για τις επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους, θα διαρκέσει ως το τέλος του μήνα, ενώ για τις επιχειρήσεις που πλήττονται η διαδικασία είναι «ανοικτή», καθώς προστίθενται συνεχώς νέοι ΚΑΔ.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν την αίτηση τους από την 1η Απριλίου, όπως διευκρίνισε χθες ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης.

ert.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δ. Πειραιά: Κέντρο ψηφιακής καινοτομίας

Κέντρο ψηφιακής καινοτομίας στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου , δημιουργεί η Δημοτική Αρχή Μώραλη , έχοντας εξασφαλίσει την χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής . Στο πλαίσιο αυτό , ο Πειραιάς θα γίνει το επόμενο διάστημα ο πρώτος Δήμος στην Ευρώπη, που θα έχει εγκρίνει μια ολοκληρωμένη στρατηγική για τη γαλάζια[…]

Περισσότερα »

Αναπόφευκτη η λιτότητα, μετά το καλοκαίρι αποφάσεις για χρέος

Τη θέση πως μετά το καλοκαίρι θα γίνουν νέες εκτιμήσεις, ως προς το εάν η Ελλάδα θα χρειασθεί ένα τρίτο πακέτο στήριξης ή μια νέα διαγραφή χρέους, διατυπώνει ο επικεφαλής της Ευρωομάδας (Eurogroup), Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε συνέντευξη του στην αυστριακή εφημερίδα “Ντερ Στάνταρντ”. Οι νέες αυτές εκτιμήσεις θα εξαρτηθούν, όπως[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *