Σε λειτουργία η πλατφόρμα για την αποζημίωση των 800 ευρώ

Ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα, μέσω της οποίας οι εργοδότες, που είτε έχουν αναστείλει υποχρεωτικά τη λειτουργία των επιχειρήσεων τους είτε πλήττονται, δηλώνουν τα στοιχεία των εργαζομένων τους, προκειμένου να καταβληθεί η ειδική αποζημίωση των 800 ευρώ.

Πέρα από τους εργαζόμενους στους οποίους έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας και δικαιούνται τα 800 ευρώ, οι επιχειρήσεις-εργοδότες υποχρεούνται να συμπεριλάβουν στην υπεύθυνη δήλωση και τους εργαζόμενους των οποίων η σύμβαση εργασίας έχει λυθεί, από 1ης Μαρτίου 2020 έως 20 Μαρτίου 2020, είτε με καταγγελία από τους ίδιους, είτε με οικειοθελή αποχώρηση του εργαζόμενου.

Η διαδικασία για τις επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους, θα διαρκέσει ως το τέλος του μήνα, ενώ για τις επιχειρήσεις που πλήττονται η διαδικασία είναι «ανοικτή», καθώς προστίθενται συνεχώς νέοι ΚΑΔ.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν την αίτηση τους από την 1η Απριλίου, όπως διευκρίνισε χθες ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης.

ert.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΒΕΠ: 10 Προτάσεις για μετεξέλιξη των Επιμελητηρίων

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης, με επιστολές του προς τον Πρωθυπουργό και το αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης  ζητά να προωθηθεί προς υλοποίηση μια στοχευμένη, αναπτυξιακή πρόταση η οποία θα επιτρέψει σε όλα τα Επιμελητήρια της Χώρας, να προσαρμόσουν τις δομές και τις υπηρεσίες τους, σύμφωνα με[…]

Περισσότερα »

Ολοκληρώθηκε η έκδοση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων εξέδωσε και τα τελευταία εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ σε πολίτες οι οποίοι, ενώ έχουν κάποια περιουσία, δεν θα πληρώσουν γιατί ο φόρος που εκκαθαρίστηκε είναι κάτω από τη μη εισπράξιμο όριο των 5 ευρώ, είτε γιατί δεν διαθέτουν κανένα ακίνητο είτε γιατί έχουν εντοπιστεί σοβαρά λάθη στο[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *