«Σε μια συζήτηση για τα εργασιακά δεν χωρά συζήτηση για ομαδικές απολύσεις»

Της Λιάνας Γουγή…

 «Σε μια συζήτηση για τα εργασιακά δεν θα έπρεπε να χωρά συζήτηση για ομαδικές απολύσεις», επισήμανε μιλώντας στο «Κανάλι 1» ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας. «Έχουμε να αντιμετωπίσουμε την ανεργία που είναι στο 20%, δεν ταιριάζει να μιλούμε για το ζήτημα των ομαδικών απολύσεων, ενώ το καίριο είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας», εξήγησε ο κ. Βίτσας. Μένοντας στο θέμα των εργασιακών τόνισε πως η κυβέρνηση θα κινηθεί σύμφωνα με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

«Είμαστε ενωμένοι με όλους τους κοινωνικούς φορείς  στα εργασιακά, εκτός από τον ΣΕΒ και τη Νέα Δημοκρατία οι οποίοι καταστρέφουν αυτή την ενιαία στάση», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργό επιμένοντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι να διασφαλίσει τα εργασιακά δικαιώματα. «Στο πλευρό μας βρίσκεται και ο Διεθνής Οργανισμός για την εργασία», σημείωσε ο ίδιος.   Παράλληλα, σχολίασε τις δηλώσεις Ερντογάν για την συνθήκη της Λωζάννης.

tsipras-erdogan 2

«Οι διεθνείς συμβάσεις ισχύουν για όλους, είναι σεβαστές και δεν αμφισβητούνται», υπογράμμισε ο κ. Βίτσας, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε εγρήγορση και διατυπώνει σταθερά και ξεκάθαρα τη θέση της.

Μιλώντας για το Κυπριακό, ο υπουργός ανέφερε: «Η Κύπρος πρέπει να γίνει ένα ενιαίο, ανεξάρτητο κράτος χωρίς κατοχικά στρατεύματα και υπό καμία εγγύηση». Τέλος, ο κ. Βίτσας στάθηκε στο προσφυγικό, τονίζοντας: «η κυβέρνηση θα ασκήσει πίεση προς την Ευρώπη για περισσότερη βοήθεια».

Κωνσταντίνος Τσιάρας

Για σοβαρή υποβάθμιση της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας, έκανε λόγο στο «Κανάλι 1» ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τσιάρας, ρίχνοντας της ευθύνες στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. «Η κυβέρνηση έπρεπε να έχει στιβαρές συμμαχίες ώστε να απαντήσει σκληρά στις προκλήσεις Τουρκίας και Αλβανίας», είπε ο κ. Τσιάρας. «Αναφορικά με τις ΗΠΑ, δεν υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις πως οι σχέσεις μας έχουν αναβαθμιστεί», πρόσθεσε ο βουλευτής.

e-kanali-ena-tsiaras

«Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί ρητορική για εσωτερική κατανάλωση και μόνο», υποστήριξε. Ακόμη, ο κ. Τσιάρας σχολίασε σενάρια που θέλουν η Νέα Δημοκρατία να συντάσσεται με το ΔΝΤ στα εργασιακά.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύει να μας φτάσει στο επίπεδο που του παραδώσαμε εμείς τη χώρα το 2014», είπε τονίζοντας πως το κόμμα έχει να δώσει πολλές εξηγήσεις στον ελληνικό λαό.

«Συζητείται ο προϋπολογισμός και προκύπτει πως θα χρειαστεί να λάβουμε επιπλέον μέτρα 9 δις ευρώ», σημείωσε ο ίδιος. «Η κυβέρνηση έχει αλλεργία στην επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις», δήλωσε ο βουλευτής εξηγώντας ότι εξαιτίας αυτού η χώρα συνεχίζει να κατρακυλά στο αδιέξοδο. «Δεν γίνεται μια ουσιαστική προσπάθεια για κρίσιμα ζητήματα, όπως το άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας», κατέληξε ο κ. Τσιάρας.

Κώστας Στεργίου

«Το μόνο αντίβαρο στην ομόφωνη απόφαση των πολιτικών κομμάτων να δεχθούν το μνημόνιο αποτελεί η πρόταση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος», δήλωσε μιλώντας στο «Κανάλι 1» ο Βουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Στεργίου. «Όλα τα κόμματα, πλήν του ΚΚΕ αγκάλιασαν τα αντιλαϊκά μέτρα», είπε ο βουλευτής. «Όποιος νομίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται και διατίθεται να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των πολιτών έχει αυταπάτες», ανέφερε ο κ. Στεργίου.«Το ευρωπαϊκό κεκτημένο που υπερασπίζεται και επιδιώκει να εξασφαλίσει η κυβέρνηση, σηματοδοτεί την έλευση μιας εργασιακής ζούγκλας χειρότερης από αυτή που επικρατεί σήμερα», υποστήριξε.

Image result for στεργιου κκε φωτο

«Οι ανεπτυγμένες χώρες έχουν πολύ ελαστικές μορφές εργασίας, το ίδιο επιζητούν να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα», εξήγησε ο βουλευτής. «Είμαστε δίπλα στον λαό, του λέμε πως πρέπει να οργανώσει καλύτερα την πάλη του», είπε. «Διεκδικούμε εργατικά  δικαιώματα και τη δυνατότητα μιας αξιοπρεπής ζωής», επισήμανε ο βουλευτής τονίζοντας πως αν δεν ενεργοποιηθεί ο λαός, δεν θα αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο. «Στόχος είναι η διέξοδος από τα αντιλαϊκά μέτρα και την κρίση», κατέληξε ο κ. Στεργίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο Βερολίνο κρίνονται πολλά

Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν ότι ο Πρωθυπουργός δεν θα έχει ακόμη πολλές ευκαιρίες να συζητήσει απευθείας με την Καγκελάριο της Γερμανίας, έως ότου ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη ψήφιση του νέου προϋπολογισμού και οι ζυμώσεις για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Και παρά τις τυπικές αναφορές ότι πρόκειται για ένα[…]

Περισσότερα »

Βούλτεψη: Δεν υπάρχει “καλή” και “κακή” ΔΕΗ

«Δεν υπάρχει “καλή” και “κακή” ΔΕΗ», διευκρίνισε η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για δύο εταιρείες που θα είναι ανταγωνιστικές. «Είναι πλήρως εξισωμένες οι δύο ΔΕΗ», ανέφερε χαρακτηριστικά, με αφορμή το νομοσχέδιο που προωθείται και αφορά τη “μικρή” ΔΕΗ. Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική του ΑΝΤ1, η κ. Βούλτεψη[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *