Σε παραίτηση καλεί τον Ηλία Ψινάκη η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου

του Θοδωρή Ασβεστόπουλου

Η πυρκαγιά που κατέστρεψε το Μάτι και στοίχισε τη ζωή δεκάδων συνανθρώπων μας προκαλεί ραγδαίες εξελίξεις και στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Την έκδοση ψηφίσματος που θα ζητά την παραίτηση του Δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη θα συζητήσει την Παρασκευή 3 Αυγούστου, στις 6 το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο της περιοχής.

Με επίσημο αίτημά τους προς τον Πρόεδρο του σώματος, Αιμίλιο Ρεϊσογλου, 23 από τους 30 δημοτικούς συμβούλους ζήτησαν την άμεση συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα προκειμένου να εκδοθεί ψήφισμα για την παραίτηση του Δημάρχου.

Το ψήφισμα περιλαμβάνει ιδιαίτερα σκληρές εκφράσεις για τον κ. Ψινάκη, στο οποίο χαρακτηρίζεται μεταξύ άλλων «ανεπιθύμητος», «ανίκανος» και «επικίνδυνος» για την περιοχή.

Για την κίνηση αυτή μίλησε στο Κανάλι Ένα, η δημοτική σύμβουλος Μαραθώνα Αναστασία Παππά, η οποία το Σάββατο 28 Ιουλίου ανεξαρτητοποιήθηκε από τον συνδυασμό του Δημάρχου.

«Υπάρχουν πολιτικές και ποινικές ευθύνες που θα διερευνηθούν. Όμως ο κ. Ψινάκης με την δημόσια συμπεριφορά του έδειξε πως είναι προφανές ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί την συγκεκριμένη κρίση», δήλωσε η κυρία Παππά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελπίδα Παντελάκη: Στο πέμπτο Διαμέρισμα του Πειραιά

Σε μια μαζική συγκέντρωση στον Πεζόδρομο της Παλαμηδίου στο Ε’ Διαμέρισμα του Πειραιά μίλησαν η Ελπίδα Παντελάκη, υποψήφια Δήμαρχος Πειραιά με τη Λαϊκή Συσπείρωση και μέλος της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. και ο Βαγγέλης Μαρούπας, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση και Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Πειραιά του Κ.Κ.Ε. Ο[…]

Περισσότερα »

Θεοδωρικάκος: Το α’ εξάμηνο του 2020 ο νέος νόμος για τις Περιφέρειες

Για μια νέα δομή στο κράτος, ενίσχυση αρμοδιοτήτων, πόρων και προσωπικού στην Αυτοδιοίκηση, δεσμεύθηκε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, στην παρέμβασή του στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειαρχών Ελλάδος, στην οποία θα εκλεγεί το νέο ΔΣ και ο νέος πρόεδρος της ΕΝΠΕ. Ο κ. Θεοδωρικάκος εξήγγειλε την πρόθεση της[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *