Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα σε Μικρολίμανο και Αγ. Διονύση

Μικρές ειδήσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα έργα για την ανάπλαση του Μικρολιμανου. Όπως είπε ο δήμαρχος στόχος είναι να έχουν ολοκληρωθεί όταν λειτουργήσει και πάλι η εστίαση προκειμένου να μην έχουν προβλήματα τα μαγαζιά που δραστηριοποιούνται εκεί.

Υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση λόγω κάποιων αρχαίων ευρημάτων αλλά έχει στείλει η αρχαιολογική υπηρεσία τρεις αρχαιολόγους για να μην υπάρξει πρόβλημα. Παράλληλα προχωρούν και τα έργα στην περιοχή Αγίου Διονυσίου όπου κι εκεί καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να γίνονται πρόσθετες παρεμβάσεις για εξυπηρετούνται όσο το δυνατόν περισσότερο οι επαγγελματίες της περιοχής.

 

 Ομαλά και χωρίς το παραμικρό πρόβλημα άρχισε η λειτουργία των Παιδικών Σταθμών, των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων .Σύμφωνα με τον κ. Μώραλη, υπήρξε πλήρης συντονισμός όλων των αρμοδίων υπηρεσιών για να λαμβάνονται όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα ασφαλείας για δασκάλους και παιδιά ,ενώ έχουν ενισχυθεί τα συνεργεία καθαριότητας για να… λάμπουν όλοι οι χώροι.

 

Ένα απόλυτα ισορροπημένο και πολύ σοβαρό πρόγραμμα τουριστικής ανάδειξης του Πειραιά παρουσίασε η αρμόδια αντιδήμαρχος Ανδριάνα Ζαρακέλη. Στόχος του είναι να διαθέτει η πόλη τις απαιτούμενες υποδομές και να μπορεί να προβάλλει αποτελεσματικά τα αξιοθέατά της για να μπορεί να συγκρατεί ένα μεγάλο μέρος των τουριστών που την επισκέπτονται για να πάνε στην Ακρόπολη και τα αλλά τουριστικά σημεία της Αθήνας.

 

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία ο ισολογισμός του Δήμου του οικονομικού έτους 2019. Η αντιδήμαρχος Οικονομικών Αθήνα Γλύκα Χαρβαλακου ανέφερε ότι για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος έχει πλεόνασμα, ενώ η εκπρόσωπος των ορκωτών λογιστών τόνισε πως για πρώτη φορά δεν διατυπώθηκε καμία επιφύλαξη, κάτι που δείχνει ότι ο Δήμος είναι νοικοκυρεμένος και σοβαρός.

Την ικανοποίηση του εξέφρασε και ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης που τόνισε πως κάθε χρόνο η έκθεση των ορκωτών λογιστών είναι και καλύτερη πράγμα που σημαίνει ότι γίνεται κάτι καλό, ότι γίνονται βήματα προς τα εμπρός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πόρος: Τελετή αποκαλυπτηρίων αναθηματικής πλάκας

Στην τελετή αποκαλυπτηρίων της αναθηματικής πλάκας που τοποθετήθηκε στην πρώτη κατοικία του Ιωάννη Καποδίστρια παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε Νήσων κος Παναγιώτης Χατζηπέρος, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια και την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου. Η μαρμάρινη πλάκα τοποθετήθηκε σε ανάμνηση της έναρξης των επίσημων σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας, με την επίδοση των διαπιστευτηρίων[…]

Περισσότερα »

Συνάντηση Προέδρου της ΚΕΔΕ με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλης συναντήθηκε με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, παρουσία και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νεαπόλεως κ. Βαρνάβα.

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *